fbpx
Сьогодні
12:58 07 Чер 2023

У Шебекіно на Бєлгородщині сталася потужна пожежа: все місто затягло димом

Фото: Росзмі

У місті Шебекіно російської Бєлгородської області спалахнула масштабна пожежа, мешканці заявляють про "прильоти".

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на місцеві Telegram-канали.

Як повідомили місцеві жителі, у Шебекіно зранку чули вибухи, а влада розіслала сповіщення про обстріл.

Пізніше російські пабліки зазначили, що масштабна пожежа спалахнула після "прильотів".

На опублікованих у мережі кадрах помітно, що все місто у диму.

"Місто в диму від великих пожеж на звалищі та одному з підприємств", зазначили у повідомленні.

Що відомо про події у Бєлгородській області

Нагадаємо, у понеділок, 22 травня, у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом в українських та російських медіа з'явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців. У Головному управлінні розвідки України розповіли, що в цій області проводиться операція для "створення смуги безпеки" винятково за участі громадян Росії.

У пресслужбі легіону "Свобода Росії" Суспільному розповіли, що вони разом із добровольчим корпусом "створюють демілітаризовану зону на кордоні з рф, звідки вони не зможуть обстрілювати Україну".

Згодом в Бєлгородській області запровадили "режим контртерористичної операції", а також почали проводити термінову евакуацію ядерних боєприпасів зі сховища.

В Офісі президента України сказали, що Україна не має безпосереднього стосунку до подій в Бєлгороді, але з "цікавістю спостерігає".

Удень 23 травня Міноборони росії заявило про "розгром" військових "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії", яких в російському відомстві та медіапросторі називають "українським націоналістичним формуванням".

1 червня "Російський добровольчий корпус" (РДК) та легіон "Свобода Росії" оголосили про початок другої фази "звільнення" Бєлгородської області.

А 3 червня, легіон "Свобода Росії" запропонував жителям області виїжджати в Україну, вони повідомили, що відкривається гуманітарний коридор углиб України.

Згодом "російський добровольчий корпус" і легіон "Свобода росії" заявили, що їхня передова штурмова група заходить до передмістя Шебекіна Бєлгородської області, що вони полонили російських бійців та визвали губернатора Бєлгородщини В'ячеслава Гладкова на переговори.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: