fbpx
Сьогодні
Промо 14:15 07 Чер 2023

Від одноразок до повербанків: переробка pod-систем для допомоги військовим та екології

Команда сайту з продажу одноразових електронних пристроїв vandalvape.com.ua приймає активну участь у допомозі військовим української армії та у захисті навколишнього середовища. У кожному відділенні нашого магазину встановлені спеціальні бокси, до яких відвідувачі можуть покласти використані одноразки. Навіть після того, як цей пристрій перестав працювати, він ще може бути корисним. Зібравши достатню кількість pod-систем, ми передаємо їх на переробку до майстрів, які роблять з використаних електронок повербанки для військових ЗСУ. Треба пам'ятати, що не можна викидати одноразки до контейнерів із харчовими відходами та іншим сміттям, бо це шкідливо для здоров'я людей та екології. Ці пристрої повинні бути правильно утилізовані.

Основні етапи переробки одноразок на повербанки

Для того, щоб створити зарядний пристрій із одноразки, використані поди проходять декілька етапів:

  • Відвідувачі магазину Vandal Vape приносять електронки та кидають до контейнера;
  • Коли накопичується 40-50 кг одноразок, то працівники сайту відвозять pod-системи до майстрів-волонтерів у Тернополі. Це відбувається приблизно кожні два тижні;
  • Із пристроїв дістають батареї та перевіряють їхню ємність;
  • Для того, щоб отримати повербанк на 20 000 мАч, треба зпаяти до 20 акумуляторів від одноразок (залежить від ємності їх батарей);
  • Систему із акумуляторів встановлюють до пластикового корпусу, приєднують usb-вхід та індикатор заряду.

Від одноразок до повербанків: переробка pod-систем для допомоги військовим та екології

Яка користь від переробки одноразових pod-систем для екології?

В останні роки через ріст популярності одноразок виникло питання, як правильно їх утилізувати. Зазвичай ці пристрої викидають у звичайні контейнери для сміття. Накопичення відходів, які розкладаються сотні років, дуже шкодить екології. Небезпечними є акумулятори, які містять такі токсичні речовини, як кадмій, свинець, нікель, ртуть та літій. Потрапивши до ґрунту, вони забруднюють площу до 20м² та роблять її неприйнятною для використання. Саме тому важливо викидати pod-системи до спеціальних контейнерів, а потім правильно утилізувати використані одноразки.

Як ми допомагаємо ЗСУ, збираючи одноразові под-системи?

Військові регулярно потребують пристроїв, якими вони зможуть заряджати електроприбори у польових умовах. Воїни знаходяться у місцях, де немає електроенергії по декілька тижнів, тому критично важливо мати змогу зарядити гаджети без приєднання до електромережі. Рішенням проблеми відсутності електроенергії є повербанки, завдяки яким можна зарядити невелику техніку у будь-якому місці. Ціна повербанків становить в середньому від 1500 грн та вище, а через постійні відключення світла попит на них зростає і ці корисні пристрої дорожчають. Переробка одноразок значно зменшує витрати на закупку повербанків та забезпечує велику кількість військових цими гаджетами для зарядки електроприладів.

Крім використаних pod-систем, до наших боксів відвідувачі іноді кладуть гроші, які ми теж відвозимо до майстрів у Тернополі і які витрачаються на закупку додаткових матеріалів для повербанків: корпусів, usb-роз'ємів та індикаторів заряду. У вас є змога долучитися до акції по захисту екології та допомозі військовим. Приносьте використані одноразки до магазинів Vandal Vape.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: