fbpx
Сьогодні
13:52 07 Чер 2023

Контрнаступ ЗСУ: Маляр розповіла про просування українських військових на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку українські захисники та захисниці перейшли з оборони до наступу та за 6 червня просунулися від 200 до 1100 метрів на різних ділянках.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram, пише Рубрика.

Як зазначила представниця оборонного відомства, українські військові за минулу добу, 6 червня, на різних ділянках Бахмутського напрямку просунулися від 200 до 1100 метрів.

Маляр наголосила, що на цьому напрямку ворог перейшов до оборони, намагаючись утримати займані позиції. На цей час російські війська стягують свої резерви.

Тим часом бійці ПВК "Вагнер" залишаються подекуди у тилових підрозділах та бойові дії веде регулярна армія рф, задіюючи десантно-штурмові загони.

ЗСУ вдається тримати оборону на Бахмутському напрямку завдяки підготовленим укріпленням.

"Так довго тримати оборону Бахмутського напрямку та зараз на ньому наступати вдається в тому числі завдяки зазделегідь підготовленим укріпленням.

Вся місцевість довкола – це фактично укріп.район. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально", підкреслила заступниця міністра оборони.

Довідка

Раніше Маляр повідомляла, що Сили оборони переходять до контрнаступальних дій на певних напрямках фронту. За її словами, бійці ЗСУ рухаються там досить широким фронтом. Згодом вона деталізувала, що успіхи є біля населених пунктів, що знаходяться під Бахмутом.

Як ми писали, командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що російські військові продовжують втрачати позиції на Бахмутському напрямку. Водночас українські бійці виконують дедалі більше успішних наступальних операцій.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський, дякуючи 3-ій ошб та 57-ій омб, натякнув, що українські захисники просунулись уперед на Бахмутському напрямку.

Як писала Рубрика, за минулу добу, 6 червня, українські Збройні сили ліквідували близько 900 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу понад 212 тисяч вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: