fbpx
Сьогодні
13:35 07 Чер 2023

До лікарні Риму госпіталізували Папу Римського: планують робити операцію

Фото: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

В Італії до лікарні Агостіно Джемеллі у Римі госпіталізували Папу Римського Франциска, йому зроблять операцію на черевній порожнині.

Про це повідомляє пресслужба Святого Престолу.

Як повідомили у пресслужбі, Папі Римському під загальним наркозом проведуть лапаротомію та операцію на черевній стінці.

"Хірургічне втручання, рішення про яке протягом останніх кількох днів прийняла медична команда", наголосили у повідомленні.

Зазначають, що операцію провести необхідно через грижу у понтифіка. Адже вона викликає дискомфорт і болі.

Очікують, що Франциск залишиться в лікарні на кілька днів, "щоб забезпечити нормальний післяопераційний перебіг і повне функціональне відновлення".

Нагадаємо, навесні Франциск вже перебував у лікарні для планових обстежень та лікування респіраторного захворювання.

Як писала Рубрика, Папа Римський доручив кардиналові Маттео Зуппі спеціальну місію, пов'язану з війною в Україні, деталі якої ще не визначені.

Посланець Папи Римського Франциска з питань миру в Україні кардинал Маттео Зуппі 5-6 червня прибув у Києв з візитом. Головна мета – уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого миру та підтримати жести людяності, які допоможуть послабити напруженість.

Відмітимо, що Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінць закликав кардинала Маттео Марія Зуппі, архиєпископа Болоньї та президента Італійської єпископської конференції, сприяти поверненню в Україну цивільних заручників, в тому числі й священників, яких утримує росія.

Довідка

Папа Римський відомий кількома скандальними заявами про війну росії проти України. Зокрема, він зазначав, що жорстокість нібито не притаманна російському народові.

Також понтифік прирівнював російських та українських матерів, які втратили своїх дітей на війні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: