fbpx
Сьогодні
11:48 07 Чер 2023

Боротьба буде тривалою: генерал Міллі прокоментував контрнаступ ЗСУ

Фото: Getty Images

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі заявив, що бойові дії останнім часом на території України активізувалися.

Про це він сказав в інтерв'ю Associated Press.

Як зазначив генерал, українські війська самі обирають між обороною та наступом. Характер бойових дій постійно змінюватиметься.

Міллі підкреслив, що вже зараз видно, як на всьому фронті в Україні активізувалися бойові дії.

"По всій окупованій Росією Україні спостерігається активність, і бойові дії трохи посилилися", наголосив Міллі.

Генерал також додав, що українські Сили оборони готові до бою.

"Я думаю, що вони готові до того, що вони вважають за потрібне зробити, незалежно від типу операції, яку вони проводять", – зауважив Міллі.

Американський представник вважає, що спершу ЗСУ можуть піти у наступ, потім знову засісти в оборону. Він зазначив, що війна – це завжди "компроміс" між затишшям та великою активністю.

Щоправда, Міллі вважає, що війна з росією триватиме ще довго.

Раніше Міллі теж заявляв, що Україна "дуже добре підготувалась" контрнаступу, але ще "занадто рано говорити про результати".

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський зробив заяву про контрнаступ ЗСУ. Президент України зазначив, що підрив Каховської ГЕС та затоплення територій не вплине на здатність Сил оборони України деокупувати захоплені території.

Як повідомляли, у ЗСУ заявили, що росіяни намагаються взяти Мар'їнку за будь-яку ціну. За словами представника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерія Шершня, у штурмах використовується застаріла радянська техніка та беруть участь "кадировці", які кидають поранених на поле бою.

Відмітимо, у Сполучені Штати вважають, що разом із союзниками належним чином забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: