fbpx
Сьогодні
12:53 06 Чер 2023

Херсон обстрілюють російські війська: у місті йде евакуація населення після підриву Каховської ГЕС, є поранені

Коли в Херсон евакуюють мешканців із небезпечних населених пунктів внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції, в той час ворожа армія продовжує обстрілювати місто.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ, пише Рубрика.

"Поки ми намагаємося рятувати, росіяни продовжують обстрілювати Херсон… Оголошена евакуація, людей вивозять. А росіяни накривають артилерією", — зазначили там.

У відомстві повідомили, що внаслідок атаки росіян двоє херсонських поліцейських отримали осколкові поранення, виконуючи евакуацію людей.

Нагадаємо, що для того, щоб зупинити контрнаступ українських Збройних сил російські війська вирішили підірвати Каховську ГЕС у Херсонській області.

Як зазначили в українській розвідці, перед тим, як підірвати 6 червня Каховську ГЕС, російські загарбники двічі мінували її. У ГУР додають, що такий крок свідчить про паніку серед ворога.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Окрім того, у МВС України також повідомили про початок евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабел.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: