fbpx
Сьогодні
22:09 06 Чер 2023

Данілов заявив, що підрив Каховської ГЕС не завадить українському контрнаступу

Підрив росіянами Каховської ГЕС не завадить українському контрнаступу, тож всі тимчасово окуповані території будуть звільнені, включно з Кримом.

Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов сказав у ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє "Укрінформ".

"Нас нічого не зупинить. Вся українська земля буде звільнена від терористів, включно з територією Криму. І в такий спосіб вони не здатні зупинити наші Збройні сили. Не тільки наші Збройні сили, а й весь наш народ. І найближчим часом ми робитимемо все від нас залежне, щоб це відбулося", – сказав Данілов.

Він зазначив, що рішення підірвати Каховську ГЕС приймалося безпосередньо в москві.

"Немає спроможності у росіян захопити нас військовим шляхом. Вони знають, і це не є секретом, що найближчим часом може розпочатися контрнаступ наших Збройних сил. І тому, щоб запобігти в цьому напрямку контрнаступу, вони зробили такий терористичний акт. Крім того, це ще акт екоциду", – відзначив Секретар РНБО.

Довідка

Сьогодні близько 2:50 росіяни підірвали дамбу Каховську ГЕС. Станцію було повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню.

В українській розвідці заявили, що загарбники дистанційно підірвали Каховську ГЕС.

Через підрив ГЕС під загрозою затоплення перебувають до 80 населених пунктів. Тим часом у Дніпро потрапило 150 тонн мастила, також є ризик подальшого витоку.

Станом на 6 червня 2023 року встановити реальний стан значної частини меліоративних систем на півдні країни неможливо через те, що вони знаходяться на тимчасово окупованих територіях і доступу до них немає.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: