fbpx
Сьогодні
19:52 05 Чер 2023

На підтримку кіберстійкості України США виділяє $37 мільйонів: як працює це рішення

English version here

Фото: unsplash.com

Сполучені Штати Америки працюють з Конгресом, щоб надати Україні додаткові 37 мільйонів доларів на посилення цифрової стійкості.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України за підсумками щорічної дискусії делегацій України та США з питань кібербезпеки 1 червня в Таллінні, пише Рубрика.

У чому проблема?

"Минулого року ми нейтралізували понад 4,5 тис. кібератак та критичних кіберінцидентів. В цьому році маємо вже 550 кібератак. Тобто, РФ продовжує тримати той самий темп атак", – сказав начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

Він зазначив, що здебільшого рф атакує об'єкти логістики, енергетики, транспорту, військові об'єкти.

російські кібервійська складаються з кадрових співробітників розвідних управлінь, вони здійснюють всі найсерйозніші атаки і мають необмежене фінансування.

Крім того, до кібератак для масовості підключаються групи, які працюють на спецслужби за гроші. Кібератаки поєднуються з інформаційними атаками, а також з ракетними обстрілами. Тобто, коли обстрілюють об'єкти енергетики, одночасно для посилення ефекту проводять і кібератаку.

Яке рішення?

Під час діалогу делегація Сполучених Штатів підтвердила свою непохитну відданість підтримці кіберзахисту України перед обличчям невиправданої та неспровокованої військової агресії росії проти України. Як зазначило відомство, у рамках цієї підтримки США співпрацюють з Конгресом, щоб надати Україні додаткові 37 мільйонів доларів кібердопомоги, що призведе до загального обсягу 82 мільйонів доларів з лютого 2022 року та понад 120 мільйонів доларів з 2016 року.

Фото: mfa.gov.ua

Як це працює?

"Ця підтримка допомогла посилити спроможність України виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози, а також надала підтримку для захисту критично важливих мереж і цифрової інфраструктури", – зауважили в МЗС.

Зазначається, що сторони поділилися своїми поглядами на роль кібербезпеки в довгостроковому розвитку цифрової стійкості України, включаючи підтримку інституцій та обʼєктів критичної інфраструктури країни. Учасники обмінялися думками щодо майбутньої співпраці між Україною та США з кібернетичних питань, у тому числі обміну цінними уроками, отриманими Україною під час постійного підвищення рівня кібернетичної та цифрової політики.

Як повідомляла Рубрика, 16 травня Україна офіційно приєдналася до Центру НАТО з питань співробітництва в галузі кіберзахисту.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: