fbpx
Сьогодні
19:33 05 Чер 2023

На Харківщині російські війська обстріляли Балаклію: є загиблий та поранені

Фото: Скріншот

Сьогодні увечері, 5 червня, ворожа армія обстріляла Балаклію Харківської області. Внаслідок атак одна цивільна людина загинула, є поранені. Через постійні обстріли рф в області можуть почати примусову евакуацію.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на голову Харківської ОВА Олега Синєгубова в Telegram.

"Російські окупанти вдарили по Балаклії. Станом на даний момент відомо про одного загиблого чоловіка та 8 поранених", – написав чиновник.

При цьому він зазначив, що на місці атаки зараз працюють усі профільні служби.

Варто зауважити, що інформацію про обстріл Балаклійської громади публікувала міська військова адміністрація ще о 17:45.

Зауважимо що російська федерація збільшила кількість обстрілів по населених пунктах Харківської області. Через це там можуть ввести примусову евакуацію мирних жителів.

Про це також заявив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

За його словами, за минулу добу росіяни обстріляли щонайменше 26 населених пунктів області. В результаті цього дві людини загинули, ще три отримали поранення.

"Ми зараз приймаємо рішення щодо можливої примусової евакуації дітей та людей дорослого віку із прикордонних населених пунктів, де ми бачимо, що обстановка погіршується", – сказав Синєгубов.

Довідка

Зазначимо, що росіяни взяли під свій контроль Балаклію Харківської області у перші тижні початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Але вже 8 вересня українським захисникам удалося звільнити місто від ворожих солдатів. Вони успішно деокупували його під час контрнаступу у Харківській області.

Російські війська після деокупації частини регіону регулярно обстрілюють Куп'янський район і місто Вовчанськ.

Поліція і прокуратура повідомляють про руйнування цивільної інфраструктури та жертви серед мирного населення. Влада області закликає людей до евакуації в безпечніші частини Харківської області.

Нагадаємо, що вчора окупанти обстріляли місто Вовчанськ у Харківській області. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: