fbpx
Сьогодні
22:25 05 Чер 2023

Ігнат уточнив, що українські пілоти ще не вирушали на навчання за кордон

Фото: Facebook Юрія Ігната

Поки що жоден український льотчик не вирушав на навчання за кордон, хоча списки українських пілотів для навчання на сучасних винищувачах давно сформовані.

Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат у коментарі УП.

"Наразі не йдеться про навчання пілотів. Вирушили перші групи авіаційних фахівців, які вивчають можливість подальшого розгортання навчання українських льотчиків", – розповів полковник.

Ігнат пояснив, що країни "авіаційної коаліції" висловлюють підтримку Україні та пропонують різні види підготовки, зокрема початкове навчання на різних етапах авіаційних спеціалістів, мова йде не лише про пілотів, а про авіаційних інженерів, які щодня обслуговуватимуть літаки, офіцерів бойового управління та інших.

Нагадаємо, прем'єр Денис Шмигаль 5 червня під час зустрічі в Києві з міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі подякував останньому за лідерство у створенні "коаліції винищувачів" та за готовність навчати українських пілотів.

"Перші групи вже відправлені до Британії", – додав Шмигаль, не уточнивши, про кого йдеться.

Було ухвалено рішення, що Україна отримає сучасні багатоцільові винищувачі F-16. Наразі триває узгодження технічних моментів. Як пояснював Ігнат, представники Повітряних сил постійно на контакті з міжнародними партнерами, вивчається момент, коли і які групи до яких країн поїдуть на навчання, і які будуть часові терміни.

Нагадаємо, в Україні підготували список пілотів, які візьмуть участь у першій хвилі навчання на винищувачах F-16.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: