fbpx
Сьогодні
Фото 22:07 05 Чер 2023

Для переселенців у Львові відкрили кемп із фокусом на вуличних культурах: у чому рішення

У Львові в колишньому будинку культури для переселенців відкрили Urban Camp Lviv, де популяризуватимуть вуличні культури, зокрема музику, танці й спорт.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Після 24 лютого щодня до Львова прибували тисячі людей. Хтось їхав за кордон, але чимало людей залишалися.

Станом на кінець березня цього року у Львові проживає 106 тисяч людей, які офіційно зареєстровані як внутрішньо переміщені особи. Загалом у Львові досі залишаються понад 150 тисяч внутрішньо переміщених українців. 

Яке рішення?

У львові простір колишнього будинку культури ревіталізували й облаштували там тимчасове житло хостельного типу, яке має душові, кухні й дитячі ігрові куточки. Спільні приміщення переобладнали для проведення майстер-класів, батлів і фестивалів.

Як це працює?

Там можуть проживати до 100 ВПО, урбан-простір має укриття. Крім того, створили спортивні локації, а також відреставрували мозаїку й люстри.

Команда, яка облаштувала простір, розповідає, що поєднання житла з вуличними культурами дозволяє переселенцях швидше адаптуватися в новому середовищі, особливо дітям.

Після перемоги простір планують розвивати як міську платформу з вуличних культур, додаючи спортивні й творчі локації. Своїм прикладом також хочуть показати, як подарувати друге життя закинутим пам'яткам модерністської архітектури. У просторі вже провели перший івент – фестиваль вуличних культур.

Проєкт реалізували платформа з розвитку й просування вуличних культур Street Culture й офіс міського розвитку Urban Reform за підтримки Данської громадської організації вуличних культур Game. Кемп увійшов до мережі молодіжних просторів «Твори!»

Довідка

Street Culture відкрили урбан-парки в Києві й Харкові, а тепер волонтерять – від сходу до Львова. Зокрема, до Львова перевезли харківський паркур-центр Prokach.

Нагадаємо, 1 червня в Києві волонтери влаштували свято для дітей-переселенців.

Також Рубрика писала, що у Кропивницькому для випускників-переселенців влаштували благодійну акцію, завдяки якій діти та підлітки змогли відпочити, повчитися у б'юті-майстрів, кухарів та кравців, а також оновити гардероб.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: