fbpx
Сьогодні
22:59 04 Чер 2023

У Тюрингії у притулку в для біженців з України виникла пожежа, є постраждалі, – посол в Німеччині

Фото: DPA

У неділю вранці на сході німецької федеральної землі Тюрингія в результаті пожежі в притулку для біженців у місті Апольда, загинула дитина, ще з десяток людей були ушпиталені.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на DW.

Пожежа спалахнула о п'ятій ранку за місцевим часом (06:00 за Києвом). Очевидці кажуть, що полум'я сягало кількох метрів у висоту.

Районна адміністрація повідомила, що в притулку для біженців, який зараз є непридатним для проживання, були зареєстровані 245 людей із Афганістану, Сирії та України.

Водночас із загибеллю дитини зник безвісти 9-річний хлопчик із України. Влада заявила, що для того, щоб визначити, чи є тіло, знайдене в будівлі, зниклим хлопчиком, знадобиться судово-медична експертиза.

Поліція заявила, що причина пожежі наразі незрозуміла, й кримінальне розслідування ведеться "повним ходом". Такі розслідування є стандартною практикою після смертельних пожеж і не означають підозри в будь-якій злочинній діяльності.

Фото: DPA

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв повідомив, що українські консули перебувають на контакті з громадянами України, які проживають у Тюрингії, а також з німецькими правоохоронними органами.

"Сьогодні мене сповістили про сумну звістку, що в одному з будинків, де проживають українські шукачі захисту у федеральній землі Тюрингія, виникла пожежа. Унаслідок цього прикрого інциденту, за попередньою інформацією, є постраждалі", – повідомив він.

"Наші консули з самого ранку на контакті з громадянами України, хто проживає у цьому регіоні, постійно мене брифінгують, а також з німецькими правоохоронними органами. Чекаємо на докладнішу інформацію, після того повідомлю більш детально, – резюмував Макеєв.

Мешканців притулку, яких врятували пожежники, перевезли до іншого центру прийому біженців у сусідньому Гермсдорфі. Їх супроводжували поліцейські та перекладачі.

Десять осіб були доставлені до лікарні. Деякі з них постраждали від вдихання диму, а одна людина отримала перелом ноги, повідомляють місцеві ЗМІ.

Міністр внутрішніх справ Тюрингії Георг Майєр висловив занепокоєння у зв'язку з "жахливою новиною" в Апольді. А федеральна міністерку внутрішніх справ Ненсі Фезер заявила, що федеральні органи безпеки готові співпрацювати з владою Тюрингії.

Нагадаємо, що Верещук вважає, що дешевше ремонтувати гуртожитки для переселенців, ніж будувати модульні містечка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: