fbpx
Сьогодні
Фото 22:43 04 Чер 2023

Glovo та Україна без сміття перетворили старі терморюкзаки для їжі на килимки для тварин: як працює це рішення

Glovo Україна та Україна без сміття передали першу партію термокилимків для тварин в найбільший в Україні притулок "Сіріус".

Як повідомляє Рубрика, килимки були пошиті з вживаних рюкзаків для доставки їжі. Термоматеріал, з якого зроблені рюкзаки, має високі барʼєрні властивості та не втратив своєї якості, тож тепер захищатиме тварин у притулках від холоду.

У чому проблема?

Ідея з'явилась несподівано, коли компанія Glovo звернулась до "України без сміття" із запитом максимально екологічно утилізувати зношені терморюкзаки.

Яке рішення?

Матеріал із якого створений рюкзак Glovo має якісні ізоляційні властивості та здатний утримувати тепло. Саме ці якості матеріалу використали повторно для створення термокилимків для тварин.

Команда "Україна без сміття" запропонувала бренду застосувати до старих рюкзаків принцип upcycling, щоб змінити їх цільове призначення, знайти нове застосування та продовжити життєвий цикл відходів. У результаті українська компанія Bagland перешила старі рюкзаки й створила новий виріб — килимки для тварин, які живуть у притулках. Термокилимки рятуватимуть тварин у холодні ночі та будуть особливо помічними восени та взимку.

Як це працює?

На сьогодні створено 945 килимків, які були відшиті із 235 терморюкзаків. А відходів, які потребують утилізації, після пошиття залишається лише 10%.

Євгенія Аратовська, засновниця проєкту "Україна без сміття":

"У відходах є надзвичайний потенціал, який не одразу можна помітити. Та ми в УБС його буквально відчуваємо, тож соціально відповідальні компанії часто звертаються до нас із запитами знайти друге життя непотрібному. Цей проєкт вийшов особливо добрим, бо ми розв'язали дві проблеми одночасно – віднайшли друге життя використаним рюкзакам і допомогли безпритульним тваринам"

 

"Для виробництва наших фірмових сумок ми використовуємо перероблені матеріали. Їхній життєвий цикл — не вічний, але ми знайшли спосіб, як їх використовувати далі. Старі сумки ми перетворюємо на килимки для тваринок, щоб створити для них комфортні умови в притулках. Так ми дбаємо не тільки про тваринок, а й про довкілля, що відповідає одній з наших цінностей у Glovo — турботі", – розповіла генеральна директорка Glovo Україна Марина Павлюк.

Нагадаємо, Рубрика писала про те, як працює унікальний український притулок для тварин.

А також про те, що хостингова компанія HOSTiQ.ua надасть одну тисячу доларів найкращому проєкту, який робить життя тварин кращим.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: