fbpx
Сьогодні
21:19 03 Чер 2023

Зеленський прокоментував наратив "втоми від війни"

Фото: ОПУ

Президент прокоментував наратив "втоми від війни", який вигідно поширювати російській пропаганді.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

У той час, коли українцям фізично та психічно не просто жити в умовах повномасштабної війни вже другий рік, але морально вони не "втомилися" і готові продовжувати захищати свою країну, як і країни-партнери готові допомагати Києву "стільки, скільки треба", російське суспільство втомилося "назавжди".

"Так, як втомилися росіяни, ніхто не втомився. Вони втомилися морально. Думаю, вони в шоці. Від того, що виявилися не здатними захопити Україну, захопити розум людей. І це страшна втома, абсолютно справедлива історично для них. Тобто вони ніколи вже не будуть бадьорою державою. Вони будуть втомленими. Їх морально розбили", – сказав президент.

Зеленський звернув увагу на те, що винити в світовій інфляції треба не факт того, що Україна продовжує захищатися від агресора, а саму росію, яка, зокрема, заблокувала морські порти України, і тим самим спровокувала хаос на ринку як харчової, так і інших галузей.

Лідерам, які кажуть, що їхні країни "втомилися від війни в Україні", Зеленський нагадав, що українці захищають не лише свою територію, а й принципи міжнародного права: якщо дати одній країні-агресору по-варварськи захопити іншу країну, це може розв'язати руки диктаторам в інших частинах світу, і навіть призвести до третьої світової війни.

"Українцям дуже непросто. Але порівняно з чим? Думаю, відпочивати під російським прапором люди не змогли б. І тому люди готові боротися просто заради того, щоб зберегти Україну", – сказав він, додавши, що періодично всім нам треба відпочивати, щоб відновлювати сили.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомляв лідерам країн Латинської Америки, що хоче прилетіти до них на зустріч.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: