У межах платформи UNITED24 на Київщині відбудовують 6 будинків, ще 12 – на черзі

На сьогодні в громадах Київщини відновлюють шість багатоквартирних будинків, які були пошкоджені внаслідок військової агресії росіян; іще 12 – на черзі.

Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передає Укрінформ.

"Сьогодні на Київщині в межах програми "Відновлення" фандрейзингової платформи UNITED24 вже триває відбудова 6 багатоквартирних будинків. Загалом таких об'єктів буде 18: три будинки в Гостомельській громаді, по чотири – у Дмитрівській і Бородянській та сім – в Ірпінській. Проєкт дозволить повернути додому понад 4000 мешканців", – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, програма відбудови багатоквартирних будинків реалізується за напрям "Відновлення" фандрейзингової платформи UNITED24. Так, у середині травня розпочалися роботи в Гостомелі (будинок на вул. Проскурівській, де проживають 148 осіб) та селах Мила (вул. Комарова, у будинку проживають 289 осіб) і Бузова (вул. Центральна, проживають 115 осіб).

Цього тижня розпочалися роботи з відновлення ще трьох будинків. У Гостомелі відбудовують п'ятиповерхівку, яка постраждала від ракетного обстрілу з ворожого літака в березні 2022 року. Загалом в будинку – 79 квартир, 30 з яких потребують відновлення. Тут облаштують нові плити перекриття, відремонтують покрівлю, замінять зруйновані вікна та двері, відновлять внутрішні мережі, проведуть утеплення.

У тому ж Гостомелі, по вулиці Рекунова, також уже відновлюють п'ятиповерховий будинок (його пошкодив артилерійський обстріл). Низки будівельних робіт потребують 9 із 63 квартир.

Повернутися додому невдовзі зможуть також мешканці восьмиповерхівки по вул. Київській в Ірпені. Із 131 квартири будинку відновленню підлягають 46. Тут будівельники проведуть мурування окремих ділянок стін із лицьової цегли, виконають внутрішнє та зовнішнє оздоблення, влаштують покрівлю, замінять зруйновані вікна і двері, відновлять внутрішні інженерні мережі.

У більшості непошкоджених квартир цих трьох будинків нині продовжують жити люди, додали в ОВА.

Усі роботи планується завершити до кінця цього року.

"Виконуємо завдання Президента України Володимира Зеленського – в максимально короткі терміни повернути людей додому. Вдячні нашим партнерам за допомогу та підтримку. Я впевнений, що відбудова сприятиме поверненню людей на Київщину, а це, в свою чергу, буде поштовхом для економічного розвитку регіону. У нас багато роботи, але ми підходимо до неї системно, планово", – прокоментував голова КОВА Руслан Кравченко.

Він наголосив, що будівництво ведуть по-сучасному, якісно, безпечно. А також з урахуванням принципів інклюзивності, безбар'єрності та енергоефективності.

"Хочу запевнити жителів Київщини – ми відбудуємо все, що було зруйновано чи пошкоджено, а люди, які вимушено виїхали, нарешті повернуться додому", – підсумував Кравченко.

Довідка

На території області за час російської агресії було зруйновано 24 321 приватний та багатоповерховий будинок у 46 громадах.

UNITED24 – це фандрейзингова платформа, глобальна ініціатива Президента Володимира Зеленського з підтримки України. Вона створена для співпраці з благодійними фондами, партнерами, донорами та публічними особами у всьому світі. Платформа дозволяє за один клік зробити благодійний внесок на підтримку України з будь-якого куточка світу.

Свіжі дописи

  • Новини

Кабмін дозволив ДСНС надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту

Уряд ухвалив рішення, яке матиме вагоме значення для відновлення. Так, сьогодні, 30 квітня, Кабінет Міністрів… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

В Україну екстрадували організатора “схем для ухилянтів”, який переховувався в ЄС, – СБУ

За матеріалами Служби безпеки правоохоронні органи Болгарії екстрадували в Україну лідера злочинної організації, яка вивозила… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів

Під час засідання 30 квітня Уряд виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів. Про… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зробити робота і перші кроки в IT: як сільські школи відкривають наукові лабораторії

Мрія — перший крок до успіху! Доведено школами в невеликих містах і селах. Адже саме… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Як вибрати журнальний столик на будь-який гаманець та смак у Києві

Обираючи журнальний столик, кожен з нас звертає увагу на дизайн, практичність та якість матеріалів. Особливо… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

ППО та дронами: Латвія погодила передачу нового пакету військової допомоги для України

Прем'єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня заявила про надання Україні нового пакета військової допомоги. Відповідну інформацію посадовиця оприлюднила у… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.