До Дня Захисту дітей запустили арт-терапевтичний проєкт mosaїka для подолання тривоги у дітей та підлітків – як це працює

Громадська організація nükraine розробила програму арт-воркшопів для дітей, постраждалих від окупації і наслідків війни. Ініціативу підтримали молоді українські митці та видатні діячі культури, серед яких: Анатолій Сачівко, Анна Бурячкова, Андрій Показ, Вероніка Дирова та Микола Зноба. 

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну тисячі дітей перебували під обстрілами, втрачали рідних, вимушені були покинути свої домівки. Деяким з ним довелося ще й пережити окупацію російською армією та насилля.

Яке рішення?

Громадська організація nükraine розробила програму арт-воркшопів для дітей, постраждалих від окупації і наслідків війни.

Проєкт стартує у Києві влітку, наразі команда відкрила збір на його реалізацію.

mosaїka пропонує заняття з різних видів мистецтва з метою поліпшення морального стану дітей. Програма воркшопів з різних видів мистецтва розроблена спеціально для відновлення емоційного життя та подолання тривоги. Під керівництвом кращих українських художників і професіоналів діти вчаться направляти почуття в процес створення мистецтва.

Як це працює?

Програма з арт-терапії та творчих воркшопів з відомими митцями та психотерапевтами складається з кількох напрямів:

  • образотворче мистецтво і ліпка з глини;
  • надалі будуть запроваджуватися такі практики як танець, створення відео, музика та фотографія.

Цикл терапії складається з 10-12 занять і триває близько місяця

Команда проєкту — психологи-експерти з арт-терапії та дитячого ПТСР, викладачі кожного напряму та молоді митці-куратори. 

"Ми віримо, що творчість може кардинально вплинути на життя дітей і наше спільне майбутнє. Мистецькі практики розширюють горизонт і пропонують можливість будувати здоровіше середовище", — кажуть організатори.

 

Наразі проєкт стартує в Києві, пізніше команда планує його масштабування у різних регіонах країни, для дітей переселенців.

Для кожної програми відбиратимуть групу дітей 8-16 років у співпраці з фондом Save Ukraine. Щоб зареєструвати дитину для участі у воркшопі напишіть на сторінку instagram проєкту або на email, вказаний на сайті.

Спеціально до запуску проєкту, один з арт-менторів Микита Кузьменко презентував відео-роботу, присвячену mosaїka. Відео за посиланням та на vimeo.

Микита — кінематографіст, відомий світу своїми роботами для Harry Styles, The Weeknd, Rosalia, Dior. Його робота над художнім фільмом "Памфір" була представлена на Канському кінофестивалі та отримала нагороду на кінофестивалі Raindance в Лондоні. 

Довідка

mosaїka — це комбо українських митців та терапевтів. Проєкт від української громадської організації nukraine, яка об'єднує професіоналів у галузях кіно, мистецтва, психології та медіа.

nükraine — благодійна організація, заснована влітку 2022 року командою благодійного фонду ITT Fund, для реалізації проектів, пов'язаних з відновленням, соціальним, психологічним, культурним розвитком та створенням нової процвітаючої України.

Станом на червень 2023 року ініціатива має досвід реалізації грантових проектів на суму понад 800 000 євро та надійні відносини з міжнародними благодійними організаціями, такими як Core Foundation, Medair, Razom.

Основна функція nükraine— надання інфраструктури для сталого волонтерства в Україні. Ініціатива створює новий тип громадської організації та платформу для прозорого та ефективного соціального активізму.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.