fbpx
Сьогодні
Фото 15:00 30 Тра 2023

У Вінниці з'явився дитячий простір для дітей з інвалідністю: як працює це рішення

English version here

Фото: facebook.com/Vinnytsia

У Вінниці запрацював новий мультимедійний простір для дітей з інвалідністю "Різні можливості – рівні права".

Як інформує Рубрика, про це повідомили у Вінницькій міській раді.

У чому проблема?

Цивілізовані країни світу усвідомили: суспільство втрачає, якщо певна частина людської спільноти не залучена до активного і продуктивного життя, і тому перейшли до інклюзивної освіти, яка дає змогу дітям самореалізуватися й отримати професію в майбутньому. А значить – на рівні з усіма приносити користь країні і суспільству. Ні для кого не секрет, що освіта визначає рівень розвитку держави. Інклюзивна ж освіта визначає ступінь розвитку суспільства, в якому ми живемо. А це – рівень підтримки один одного, рівень гуманності і толерантності у ставленні до "не таких, як ти сам".

Яке рішення?

У Вінниці відкрили новий простір на базі гімназії №24. Його мета – щоб діти пройшли навчання за новою адаптованою програмою.

Інше важливе рішення – отримання дітьми з ментальними порушеннями навичок соціально-побутового та трудового навчання з подальшим професійним орієнтуванням після школи.

Як це працює?

У пілотному проєкті навчаються дітки з особливими освітніми потребами з різних шкіл громади, а тричі на тиждень проводять групові заняття з математики, української мови та читання за спеціальною програмою "Радість".

Фото: facebook.com/Vinnytsia

У просторі є три зони: навчальні, ігрова та кухня. Інтер'єр простору багатофункціональний. Простір може трансформуватись та ставати великою майданчиком для різноманітних заходів.

Коштом благодійників тут зробили ремонт, закупили оснащення, побутову кухонну техніку та багато речей, які допомагають отримати соціально-побутовим навичкам.

Нагадаємо, перший в Україні інклюзивний клас безпеки ДСНС для дітей з особливими потребами відкрили у Хмельницькому.

Також перша інклюзивна кав'ярня відкрилася у Шепетівці на Хмельниччині.

related_posts id="535326,533133,514737,510017″ text="Читайте також" enable_background="1″]

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: