Українська армія знищила декілька складів та баз ворога під захопленим Маріуполем, – міськрада

російські загарбники довгий час вважали тимчасово окупований Маріуполь, який знаходиться за 80 км від лінії фронту, тиловим. Проте ситуація змінилася.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Маріупольську міську раду в Telegram.

"Кількість ударів по базуванню російських окупантів на маріупольському напрямку збільшується. Днями у Маріуполі та районі пролунали вибухи",- йдеться в повідомленні.

Зокрема, за попередніми даними, були нанесені удари у Юрʼївці, Нікольському та Урзуфі. Тут розміщуються склади БК та бази росіян.

"Нещодавно ці населені пункти окупанти вважали тиловими, але ситуація змінюється", – додали в міськраді.

Маріуполь розташований на відстані щонайменше 80 км від лінії фронту. Зазначимо, що Україна отримала від Британії ракети Storm Shadow дальністю понад 250 км. На кінець травня вони на 100% вразили цілі, які визначив Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз окупанти використовують Маріуполь як свою військову базу, особливо порт. Однак у Маріуполі останнім часом почастішали вибухи. Зокрема, 19 травня в районі Маріупольського аеропорту.

А 26 травня у тимчасово захопленому Маріуполі в Донецькій області теж пролунав вибух. Відомо про влучання в районі "Азовсталі".

Довідка

Британські далекобійні ракети Storm Shadow, які нещодавно були надані Україні, показують на полі бою стовідсотковий результат.

"Я можу сказати, що зі всієї кількості пусків Storm Shadow, які вже відбулися, всі 100% – влучні ураження по цілях, визначених Генштабом. 100 на 100, абсолютно результативна", – зазначив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі телемарафону.

Міністр також зазначив, що Україна веде перемовини з усіма країнами, які мають аналогічні далекобійні ракети.

Крім того, Резніков підкреслив, що на зиму Україна має зміцнити свою протиповітряну оборону.

Свіжі дописи

  • Новини

Наступ в Харківській області: Президент підтвердив, що його вдалося зупинити

Сьогодні вранці, 10 травня, Сили оборони України  спинити наступ росії на Харківському напрямку. Про це… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

В Україні створили рекрутинговий центр Сухопутних військ: деталі

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що в Україні прийняли рішення про створення… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

До Києва прибула президентка Словаччини Чапутова

Президент Словацької Республіки Зузана Чапутова прибула до української столиці з прощальним візитом. З міркувань безпеки… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

В Україні запустили безкоштовні курси англійської для переселенців: навіщо це рішення

Освітньо-культурна та волонтерська мережа Гончаренко центр спільно з Державною службою зайнятості запускають безкоштовні курси англійської… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Війська рф спробували прорвати оборону ЗСУ у Харківській області: атаку відбито

Ворожа армія під прикриттям бронетехніки спробувала прорвати оборону військ Збройних Сил України у Харківській області.… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

На кордоні з Україною протестувальники Польщі страйкують перед пунктом пропуску

Польські протестувальники проводять одноденний страйк перед пунктом пропуску "Долгобичув - Угринів" на кордоні з Україною.… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.