Укрзалізниця отримає від Світового банку $25 мільйонів: рішення для відбудови

Світовий банк надасть 25 млн доларів США "Укрзалізниці" на відбудову критичної залізничної інфраструктури України та збільшення вантажоперевезень.

Як передає Рубрика, про це повідомляє пресслужба компанії.

У чому проблема?

"Залізничне сполучення має виняткове значення для економіки України як зараз, так і в контексті післявоєнної відбудови", – заявив директор офісу ЮНОПС в Україні Тім Ларднер.

Яке рішення?

Зазначається, що для реалізації гранту від Світового банку Укрзалізниця розпочинає співпрацю з управлінням ООН з обслуговування проєктів — ЮНОПС. Відповідну угоду підписано в Києві.

"Укрзалізниця розширює портфель співпраці з міжнародними інститутами. Вперше ми маємо фінансову підтримку від Світового банку й за цим грантовим фінансуванням очікуємо постачання техніки та рухомого складу вже в поточному році. Впевнений, що реалізація цього проєкту дозволить розширити наше партнерство на подальші стратегічно важливі для залізничної інфраструктури України проєкти", — заявив член правління АТ "Укрзалізниця" Антон Мішин.

Як це працює?

Співпраця ЮНОПС з АТ "Укрзалізниця" передбачає закупівлю обладнання для відновлення критично важливих об'єктів залізничної інфраструктури, що зазнали пошкоджень. ЮНОПС сприятиме в організації закупівлі за найкращими світовими стандартами.

Також очікується збільшення парку фітингових платформ, що сприятиме розширенню спроможності АТ "Укрзалізниця" забезпечувати перевезення контейнерних вантажів, у тому числі для перевезень гуманітарної допомоги та експорту продукції сільського господарства.

"В якості центрального ресурсу системи ООН у питаннях закупівель та розвитку інфраструктури ЮНОПС вважає пріоритетом надання допомоги національному залізничному перевізнику, адже це сприятиме доступу населення до необхідних товарів, створюватиме нові можливості для підприємств і зміцнюватиме стійкість усього світу перед лицем нових викликів", — прокоментував Тім Ларднер.

Довідка

Із початку повномасштабного російського вторгнення Світовий банк зміг мобілізувати міжнародних партнерів та допоміг отримати Україні майже 20 млрд дол. США.

Нагадаємо, Світовий банк виділив Україні майже 190 мільйонів євро.

Також Україна та Світовий банк обговорили існуючі проєкти та процес підготовки нових системних проєктів відбудови, згідно з визначеними пріоритетами звіту RDNA2.

Свіжі дописи

  • Новини

11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму: що відомо

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн. Про це… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Ситуація у Вовчанську – вкрай складна: окупанти займають позиції на вулицях міста

Російсько-окупаційні війська займають позиції на вулицях прикордонного міста Вовчанськ Харківської області: місцевих жителів закликають евакуюватися.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міністр Міносвіти озвучив суми грантів, які надаватимуть вступникам на навчання у вишах

У Україні в межах цієї вступної кампанії запрацює нововведення щодо грантів на вищу освіту. Абітурієнти,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

На Євробаченні-2024 українська делегація отримала штраф за футболки Free Azovstal Defenders

На пісенному конкурсі "Євробачення-2024" на представників української делегації наклали фінансовий штраф за те, що вони… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Bloomberg: Сполучені Штати планують відправити Україні ще одну батарею Patriot

Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправити до України ще одну батарею Patriot. Про це пише… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

ЗМІ: Через ситуацію на фронті Зеленський скасував візит до Іспанії та Португалії

Через складну ситуацію на фронті президент України Володимир Зеленський скасував свій візит до Іспанії, який… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.