fbpx
Сьогодні
Відео, фото 22:59 26 Тра 2023

Кличко оприлюднив відео, як виглядатиме нова рекреаційна зона на Оболоні: у чому рішення

Мер Києва Віталій Кличко опублікував ролик у Telegram, як виглядатиме нова рекреаційна зона, яка зʼєднає між собою парк "Наталка", набережну та острів Оболонський, куди вестиме новий пішохідний міст. Там, зокрема, облаштують велике укриття.

Як інформує Рубрика, про це Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі.

У чому проблема?

Кияни слідкують за десятками обіцянок столичних керманичів зі створення нових та реконструкції старих парків міста. На жаль, позитивних зрушень в даному напрямку дуже мало. Згідно з спостереженнями, максимум, що дістається Києву — це підтримка існуючих паркових зон. Нові зелені проекти в місті майже не реалізуються, натомість під різноманітну забудову активно знищуються старі насадження.

Яке рішення?

За словами мера Києва, влада міста робить усе, щоб навіть у воєнний час життя киян було комфортним і безпечним. А парки і зелені зони — це місця, зокрема, і психологічної реабілітації та відпочинку людей.

Як це працює?

Фото: КМДА

"Аби не було маніпуляцій, які намагаються створювати деякі політичні "діячі", краще один раз побачити, ніж сто разів почути байки маніпуляторів",— каже Кличко.

Фото: КМДА

Кличко зауважив, що в рамках облаштування зони відпочинку поруч, на вулиці Прирічній, зводиться паркінг, зокрема, і для безпеки відвідувачів. Адже його підземна частина буде укриттям під час повітряних тривог. А наземна — спортивною зоною відпочинку.

Довідка

Нова рекреаційна зона вміщуватиме кілька спортивних зон, місця відпочинку, Оболонський міст та в перспективі додатковий пішохідний міст.

Фото: КМДА

Планується підземно-наземний паркінг, як в столичному зоопарку. Він буде об'єктом подвійного призначення. На острові Оболонський територію облаштують зі збереженням флори і фауни. Також висадять нові дерева і кущі.

Для побудови Оболонського мосту виготовили майже 300 тонн металу на "Азовсталі". Його встигли зробити й вивезти з комбінату напередодні повномасштабного вторгнення. Цей міст з'єднає Оболонський острів і парк "Наталка" біля Оболонської Набережної. Будують його на кошти меценатів.

Нагадаємо, у  столиці на Оболонському острові проведуть археологічні дослідження.

Також Рубрика повідомляла, що у парки й на вулиці Києва повернулись велопатруль та кінна поліція.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: