Українська ППО знищила всі 36 ворожих “Шахедів”, запущених рф

Сьогодні вночі, 25 травня, російська федерація випустила по Україні 36 дронів-камікадзе іранського виробництва, всі вони були знищені українською ППО.

Як інформує Рубрика, про це повідомили пресслужба Повітряних сил ЗСУ, командувач ПС генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram.

Олещук написав:

"Стовідсотковий результат! 36 із 36. Дякую за бойову роботу повітряним командувань "Захід", "Центр" та "Південь". Чудова робота! Мабуть, це найкращий подарунок!".

В ніч на 25 травня 2023 року ворог атакував Україну ударними дронами іранського виробництва "Shahed-136/131". Загалом зафіксовано пуски 36 баражуючих боєприпасів з північного та південного напрямків.

Імовірно ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об'єкти в західних регіонах держави, зазначає пресслужба ПС.

Повітряні сили вказують, що до відбиття атаки було залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи у зонах відповідальності повітряного командування "Південь", ПК "Центр", повітряного командування "Захід" та протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України.

Спільними зусиллями усі 36 "шахедів" було знищено.

Довідка

росія у травні вже понад 10 разів атакувала Україну іранськими дронами-камікадзе. Цієї ночі повітряна тривога тривала понад 3 години, а вибухи чули жителі столиці, Київської, Вінницької, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській та інших областях.

Також російська армія вдарила дроном-камікадзе по житловому будинку у Марганецькій громаді Дніпропетровської області. Будівлю пошкоджена, але обійшлося без постраждалих.

Сьогодні вночі українські захисники над Миколаївщиною та Одещиною збили 4 дрони-камікадзе, – ОК "Південь".

Також ППО знищила всі ворожі повітряні цілі, які рухалися в напрямку Києва: окупанти атакували хвилями.

Свіжі дописи

  • Новини

Байден і Трамп домовилися провести дебати у два раунди: деталі

Чинний президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Естонія ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

За цей день нашим Силам оборони та безпеки вдалося частково стабілізувати ситуацію на Харківщині, – Зеленський

Силам оборони України вдалося частково стабілізувати ситуацію в Харківській області. Окупантів продовжують знищувати за допомогою… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

У Херсоні з-під завалів вдалося врятувати трьох дітей та жінку

Російські війська сьогодні вдень, 15 травня, обстріляли центр Херсона з авіації. Постраждали 19 людей, серед… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.