fbpx
Сьогодні
19:27 25 Тра 2023

Самопроголошений президент Лукашенко похвалився, що ядерна зброя росії уже їде в Білорусь

У Республіці Білорусь заявили, що російська ядерна зброя вже почала переміщуватись до країни в межах двосторонніх домовленостей.

Про це повідомив самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко у кулуарах Вищого Євразійського економічного форуму в Москві, відповідне відео публікують провладні білоруські ЗМІ.

Білоруський лідер прокоментував підписану міністрами оборони Білорусі та росії угоду про розміщення російської ядерної зброї на білоруській території.

"Уже ухвалене рішення в розвиток того, що було сказано усно. Нам треба було підготувати місця, зберігання і таке інше. Ми все це зробили, тому… почалось переміщення ядерних боєприпасів", – додав Лукашенко.

Журналісти уточнили у нього, чи вже перебуває ядерна зброя рф у Білорусі. На що Лукашенко сказав: "Можливо. Я приїду – подивлюсь".

Як писала Рубрика, раніше, 25 травня, міністри оборони росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території.

Довідка

25 березня президент росії володимир путін оголосив, про плани вперше розмістити тактичну ядерну зброю у білорусі. Він сказав, що сховища будуть збудовані до 1 липня.

Тоді ж путін заявив, що Білорусі передано ракетний комплекс "Іскандер", який може бути носієм тактичної ядерної зброї.

У НАТО назвали ядерну риторику росії "небезпечною та безвідповідальною", а США зазначили, що не бачать жодних ознак підготовки рф застосувати ядерну зброю.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вбачає у можливому переміщенні російської тактичної ядерної зброї у білорусі загрозу європейській безпеці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: