Міністри оборони рф та рб підписали документ про розміщення ядерної зброї в білорусі

Документ про розміщення російської тактичної ядерної зброї на території білорусі підписали міністри оборони росії та білорусі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Reuters .

Також російські ЗМІ повідомили, що міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що Захід веде "неоголошену війну" проти росії та білорусі.

росія та білорусь, які є близькими союзниками з війни проти України, на початку цього року домовилися розмістити частину тактичного ядерного арсеналу москви в білорусі.

25 березня президент росії володимир путін оголосив, про плани вперше розмістити тактичну ядерну зброю у білорусі. Він сказав, що сховища будуть збудовані до 1 липня.

У НАТО назвали ядерну риторику росії "небезпечною та безвідповідальною", а США зазначили, що не бачать жодних ознак підготовки рф застосувати ядерну зброю.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вбачає у можливому переміщенні російської тактичної ядерної зброї у білорусі загрозу європейській безпеці.

У квітні росія провела навчання для військових із білорусі щодо поводження з тактичними ядерними боєголовками для ракет малої дальності "Іскандер".

Довідка

Нагадаємо, Україна розслідує причетність Республіки білорусь до примусового вивезення дітей з окупованих російською федерацією територій.

А у білорусі створили новий спецпідрозділ для боротьби з диверсійно-розвідувальними групами в прикордонні, повідомив голова МВС країни Іван Кубраков.

Свіжі дописи

  • Новини

Уряд шукає нові локації для переїзду працівників і пацієнтів “Охматдиту”

На найближчому засіданні Кабінету міністрів України урядовці розглянуть наслідки російської атаки 8 липня, зокрема по дитячій лікарні… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Рада безпеки ООН проведе завтра засідання через обстріл лікарні “Охматдит” у Києві

Рада Безпеки ООН збереться на засідання у вівторок, 9 липня, для обговорення сьогоднішнього масованого ракетного… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Forbes: щонайменше $200 млн росія витратила на масований удар по Україні 8 липня

Вартість російської масованої ракетної атаки на Україну 8 липня становить від 200 мільйонів до 250… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Я твердо вирішив залишитися у цих перегонах: Байден надіслав листа демократам щодо своєї участі у виборах

Чинний президент США Джо Байден надіслав листа своїм колегам-демократам з американського Конгресу. У ньому він… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Зеленський зустрівся з Дудою: обговорили оборонну співпрацю та потреби наших Сил оборони

У Варшаві Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Глава держави подякував… Читати більше

Monday July 8th, 2024
  • Новини

Днів без відключень не буде: Укренерго скасувало вимірювання споживання електроенергії

Енергетики вирішили перенести вимірювання фактичного рівня споживання електроенергії в кожній області, яке мало тривати з… Читати більше

Monday July 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.