fbpx
Сьогодні
11:42 25 Тра 2023

Міністри оборони рф та рб підписали документ про розміщення ядерної зброї в білорусі

Міністри оборони росії та білорусі. Фото: рос ЗМІ

Документ про розміщення російської тактичної ядерної зброї на території білорусі підписали міністри оборони росії та білорусі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Reuters .

Також російські ЗМІ повідомили, що міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що Захід веде "неоголошену війну" проти росії та білорусі.

росія та білорусь, які є близькими союзниками з війни проти України, на початку цього року домовилися розмістити частину тактичного ядерного арсеналу москви в білорусі.

25 березня президент росії володимир путін оголосив, про плани вперше розмістити тактичну ядерну зброю у білорусі. Він сказав, що сховища будуть збудовані до 1 липня.

У НАТО назвали ядерну риторику росії "небезпечною та безвідповідальною", а США зазначили, що не бачать жодних ознак підготовки рф застосувати ядерну зброю.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вбачає у можливому переміщенні російської тактичної ядерної зброї у білорусі загрозу європейській безпеці.

У квітні росія провела навчання для військових із білорусі щодо поводження з тактичними ядерними боєголовками для ракет малої дальності "Іскандер".

Довідка

Нагадаємо, Україна розслідує причетність Республіки білорусь до примусового вивезення дітей з окупованих російською федерацією територій.

А у білорусі створили новий спецпідрозділ для боротьби з диверсійно-розвідувальними групами в прикордонні, повідомив голова МВС країни Іван Кубраков.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: