fbpx
Сьогодні
19:56 24 Тра 2023

У Києві на Лук'янівці запустили сортувальну капсулу нового зразка: у чому рішення

ГО "Україна без сміття" запустила нову сортувальну капсулу.

Про це УБС повідомляє у Фейсбук.

У чому проблема?

Лише 5% відходів, які збираються в Києві, потрапляють на сортувальні станції. Це офіційна статистика комунального підприємства «Київкомунсервіс».

Яке рішення?

Капсулу встановили на базі переобладнаного морського контейнера. Це перша капсула нового зразка, яку встановили на території БЦ «Форум», що на Лукʼянівці.

Як це працює?

На міністанції з сортування можна буде здати до 25 позицій вторсировини. Простір працюватиме в режимі самообслуговування, без екоконсультантів.

Поруч із сортувальною капсулою на вулиці Пимоненка також є паркувальний майданчик, кавʼярня й зелена зона.

Довідка

"Україна без сміття" – громадська організація, що працює у сфері поводження з відходами та просуває роздільний збір сміття.

Вона має свою станцію сортування, яка розташована на вулиці Саперно-Слобідській, 25/4 (метро «Деміївська»). Актуальний графік роботи є на сайті організації.

Загалом на станції можна здати близько 40 видів відходів на перероблення або безпечну утилізацію, повний список можна подивитися за посиланням. Уся сировина має бути чиста й суха.

У квітні 2023-го "Україна без сміття" почала приймати на перероблення спінений поліетилен. Найчастіше його використовують для пакування крихких посилок або поштових відправлень із технікою.

Рубрика:
Екологія Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: