fbpx
Сьогодні
20:13 24 Тра 2023

На Буковині завершують облаштування 6 шелтерів для переселенців: навіщо це рішення

У Чернівецькій області за 30 мільйонів гривень, виділених з обласного бюджету, завершують облаштування шести об'єктів для проживання внутрішньо переміщених осіб. У шелтерах зможуть заселитися близько 440 людей.

Про це під час пресконференції розповів начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, передає "Укрінформ".

У чому проблема?

Посадовець зауважив, що за неофіційними даними в область переїхало близько 220 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Зараз за офіційними даними на Буковині залишається постійно проживати 89 тисяч переселенців.

Яке рішення?

"На сьогодні ми завершуємо роботи з облаштування шести об'єктів, у яких ми зможемо розмістити більше 440 переселенців", – зазначив Запаранюк.

Як це працює?

"Це такі шелтери з покращеними умовами проживання. Там створені достатньо комфортні умови з можливістю довготривалого проживання, умебльоване житло. Щоб люди не відчували ні в чому потреби, щоб могли нормально і вільно проживати у нас, ходити на роботу, водити дітей у садки і школи", – сказав Запаранюк.

На ці роботи з обласного бюджету були виділені близько 30 мільйонів гривень.

Крім того, зараз завершують підготовчі роботи щодо переоблаштування станції переливання крові у Хотині під багатоквартирний житловий будинок для вимушених переселенців. Він буде розрахований на 32 квартири.

"Наша задача – це забезпечити їм усі максимально комфортні умови проживання для того, щоб люди залишилися у нас і можливо, Буковина стала для них другою домівкою", – додав начальник Чернівецької ОВА.

Нагадаємо, Шмигаль дав доручення: заборгованість по виплатах переселенцям має бути терміново погашена

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: