fbpx
Сьогодні
Фото 16:23 23 Тра 2023

Рішення: на Волині відбулось відкриття нової дошки пам’яті загиблих українських військових

Фото: facebook.com/palonka.igor

У день 9-ї річниці трагедії під Волновахою, в Володимирі Волинської області відкрили нову дошку пам'яті полеглих у бою за Україну.

Як пише Рубрика, про це повідомив міський голова Володимира Ігор Пальонка.

У чому проблема?

22 травня 2014 року, неподалік міста Волноваха Донецької області проросійські бойовики фактично розстріляли один із підрозділів сил АТО. Тоді загинуло 18 воїнів 51-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України, ще 30 зазнали поранень.

Втрати у бою під Волновахою сил стали найбільшими від початку АТО та найбільшими за історію української армії до того часу.

У зв'язку із загибеллю військовослужбовців 23 і 24 травня у Волинській області та 23, 24 і 25 травня у Рівненській області оголошено днями жалоби.

У чому рішення?

"Сьогодні, у день 9-ї річниці трагедії під Волновахою, коли вшановуємо пам'ять полеглих у бою за Україну земляків, на площі Героїв освятили оновлену дошку зі світлинами воїнів. Дошка пам'яті – це лише дещиця того, що ми можемо зробити, аби вшанувати земляків, котрі віддали свої життя на війні", – написав Ігор Пальонка.

Фото: facebook.com/palonka.igor

Як це працює?

Міський голова також додав, що близько двох місяців тривала робота з підготовки портретів, макети та вигляд яких був узгоджений з рідними кожного полеглого бійця. Враховуючи думку членів родин, на дошці пам'яті розміщені портрети як загиблих, так і тих, чия смерть пов'язана із захистом незалежності.

Фото: facebook.com/palonka.igor

Фото: facebook.com/palonka.igor

"Після перемоги ми обов'язково спорудимо гідний пам'ятник, концепцію якого обрали ще наприкінці 2021 року. Та доки боротьба триває, вирішили разом із родинами загиблих та померлих захисників, що пам'ятник та меморіал відкладемо до мирних часів", – зауважив Пальонка.

Фото: facebook.com/palonka.igor

Довідка

Нагадаємо, у Дрогобичі, що на Львівщині, закладуть парк пам'яті жертв, закатованих російськими окупантами в місті-побратимі Ізюмі.

Також ми писали, що у столиці почали створювати Національне військове кладовище.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: