Рішення для перемоги: Національний музей народної архітектури та побуту стане центром реабілітації українських військових

Українські військові та їхні родини будуть проходити психологічну реабілітацію у Національному музеї народної архітектури та побуту.

Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України, пише Рубрика.

У чому проблема?

Українські захисники та захисниці отримують не тільки фізичні травми під час бойових дій, але й психологічні. Поряд з ними емоційного стресу зазнають і їхні рідні та близькі.

Яке рішення?

Як повідомили у відомстві, 22 травня Національний музей народної архітектури та побуту України та Командування Об'єднаних Сил ЗС України підписали Меморандум про співробітництво.

Як це працює?

"Територія музею оголошена зоною психологічної реабілітації для військових. Наш музей стане майданчиком для нового експериментального методу емоційного та посттравматичного відновлення військових, учасників бойових дій та осіб, які постраждали внаслідок російської збройної агресії, а також їхніх родин", – розповіла генеральна директорка музею Оксана Повякель.

Українські захисники будуть залучені до широкого кола заходів музею:

  • інтерактивних програм,
  • лекцій,
  • майстер-класів,
  • квестів та екскурсій.

"Традиційний пейзаж українського села, неурбанізований ландшафт, природа, що змінюється залежно від пори року, сприятимуть емоційному розвантаженню всіх учасників програми", впевнені у Мінкульті.

Довідка

"Національний музей народної архітектри та побуту України" ("Музей просто неба в Пирогові") — музей просто неба, скансен, архітектурно-ландшафтний комплекс усіх історико-етнографічних регіонів України.

Розташований на південній околиці Києва, у Голосіївському районі, поблизу місцевості Пирогів. Загальна площа — 133,5 га.

На території музею працює Музей плакату України, поруч розташовані Клінічна лікарня "Феофанія", Національний експоцентр України, Інститут бджільництва ім. П. І. Прокоповича, Національний музей бджільництва України, Головна астрономічна обсерваторія Національної академії наук України, Садово-парковий комплекс НАН України "Феофанія".

Нагадаємо, в Івано-Франківську офіційно запрацював реабілітаційний центр "Донбас-Прикарпаття".

Окрім того, у Кропивницькому відкрили новозбудований реабілітаційний комплекс "Лікарня Святого Луки".

Свіжі дописи

  • Новини

росія оголосила в розшук ще деяких українських екс-чиновників

МВС росії оголосило в розшук колишнього секретаря РНБО Олексія Данілова, експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана, ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова, ексголовнокомандувача ЗСУ Руслана… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В одному з районів Києва проходитимуть військові навчання: подробиці

З 6 по 10 травня, у Дарницькому районі столиці пройдуть військові навчання за участю підрозділів… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Армія рф формує війська для можливої майбутньої наступальної операції на Харків, але захопити місто не зможе, – ISW

Російські військові передислокували частину військ до Курської області, а також формують угруповання військ для можливої ​​майбутньої… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна знаходиться за крок до запрошення в НАТО, – Шмигаль

Київ розраховує, що рішення щодо заявки України на членство в НАТО ухвалять у липні -… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

путін доручив провести навчання із застосування ядерної зброї у відповідь “на провокаційні заяви й погрози” Заходу

Міністерство оборони росії заявило, що за дорученням правителя країни-агресора володимира путіна "найближчим часом" проведе навчання… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

В Україні у соцмережах до “Євробачення-2024” запустили глобальний проєкт на підтримку українських жінок “СвітНаЇїПлечах”. Про старт… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.