fbpx
Сьогодні
15:58 23 Тра 2023

Рішення для перемоги: Національний музей народної архітектури та побуту стане центром реабілітації українських військових

English version here

Фото: Фейсбук /Міністерство культури та інформаційної політики України

Українські військові та їхні родини будуть проходити психологічну реабілітацію у Національному музеї народної архітектури та побуту.

Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики України, пише Рубрика.

У чому проблема?

Українські захисники та захисниці отримують не тільки фізичні травми під час бойових дій, але й психологічні. Поряд з ними емоційного стресу зазнають і їхні рідні та близькі.

Яке рішення?

Як повідомили у відомстві, 22 травня Національний музей народної архітектури та побуту України та Командування Об'єднаних Сил ЗС України підписали Меморандум про співробітництво.

Як це працює?

"Територія музею оголошена зоною психологічної реабілітації для військових. Наш музей стане майданчиком для нового експериментального методу емоційного та посттравматичного відновлення військових, учасників бойових дій та осіб, які постраждали внаслідок російської збройної агресії, а також їхніх родин", – розповіла генеральна директорка музею Оксана Повякель.

Українські захисники будуть залучені до широкого кола заходів музею:

  • інтерактивних програм,
  • лекцій,
  • майстер-класів,
  • квестів та екскурсій.

"Традиційний пейзаж українського села, неурбанізований ландшафт, природа, що змінюється залежно від пори року, сприятимуть емоційному розвантаженню всіх учасників програми", впевнені у Мінкульті.

Довідка

"Національний музей народної архітектри та побуту України" ("Музей просто неба в Пирогові") — музей просто неба, скансен, архітектурно-ландшафтний комплекс усіх історико-етнографічних регіонів України.

Розташований на південній околиці Києва, у Голосіївському районі, поблизу місцевості Пирогів. Загальна площа — 133,5 га.

На території музею працює Музей плакату України, поруч розташовані Клінічна лікарня "Феофанія", Національний експоцентр України, Інститут бджільництва ім. П. І. Прокоповича, Національний музей бджільництва України, Головна астрономічна обсерваторія Національної академії наук України, Садово-парковий комплекс НАН України "Феофанія".

Нагадаємо, в Івано-Франківську офіційно запрацював реабілітаційний центр "Донбас-Прикарпаття".

Окрім того, у Кропивницькому відкрили новозбудований реабілітаційний комплекс "Лікарня Святого Луки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: