fbpx
Сьогодні
15:41 23 Тра 2023

Орбан знову заявив про неможливу перемогу України у війні з рф: у МЗС відреагували на закид угорця

Заяви угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана на цей момент підтримують лише в Кремлі, а Україна має намір звільнити всі свої окуповані росією території.

У цьому впевнені в Міністерстві закордонних справ України, написав у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко.

"Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, коментуючи агресію Росії проти України, заявив, що неважливо хто до кого вторгнувся. Він переконаний, що Україна не зможе виграти війну. В Кремлі мають радіти: глава угорського уряду зняв відповідальність Росії за її агресію проти України", підкреслив представник міністерства.

Ніколенко нагадав, що ті ж самі європейські політики стверджували торік, що Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години.

"Вони помилилися тоді, помиляються і зараз. На відміну від прихильників капітуляції перед ворогом без опору, українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації.

Це є єдиним шляхом не лише для відновлення миру в Україні, але і гарантування безпеки всієї Європи",  наголосили у коментарі.

У МЗС також додали, що зараз критично важливо об'єднати зусилля задля того, аби Україна мала все необхідне для пришвидшення поразки росії.

Довідка

Нагадаємо, що Угорщина заблокувала черговий транш на 500 млн євро з Європейського фонду миру, що підтримує Україну зброєю. Причина цьому є оголошення Україною OTP Bank "спонсором війни".

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вірить у здатність подолати вето Угорщини, яка заблокувала черговий транш із Європейського фонду миру, що підтримує Україну зброєю.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто довго критикував санкції та охарактеризував політиків ЄС як хворих на "воєнний психоз", через що в багатьох випадках у прийнятті рішень "відсутній здоровий глузд".

Ще одним об'єктом критики Сійярто була Україна. Він резюмував "ворожі дії" українського уряду щодо Угорщини так:

  • припинення роботи закарпатських угорських шкіл;
  • OTP Bank було внесено українцями до списку міжнародних спонсорів війни;
  • інформація про те, що президент України нібито розглядав можливість підриву нафтопроводу "Дружба".

Як відомо, Німеччина та Угорщина посперечалися 22 травня під час зустрічі міністрів закордонних справ у Брюсселі через роль цього банку в російській війні.

За словами дипломатів, які говорили на умовах анонімності, міністр закордонних справ Німеччини Бербок послалася на повідомлення про те, що OTP Bank визнає окуповані росією території Луганської та Донецької областей всупереч міжнародному праву. А також, що банк відкрив кредитні лінії для російських військових.

Угорщина та сам банк відкинули звинувачення. Банк назвав ці повідомлення "некоректними" і стверджував, що керівництво OTP "публічно висловлює свою підтримку Україні".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: