fbpx
Сьогодні
13:40 22 Тра 2023

У Києві викрили "TikTok" блогера, який звинувачував у війні з рф "сатанинську мафію"

У Києві викрили "TikTok" блогера, який заперечував збройну агресію Росії та звинувачував у війні "сатанинську мафію".

Про це повідомляють Київська міська прокуратура та СБУ.

За даними слідства, 46-річний мешканець Києва після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний створив відеозапис із запереченням збройної агресії рф проти України, який у подальшому був розміщений у соцмережі "TikTok".

У своїх відеоматеріалах підозрюваний намагався зняти відповідальність з рф за повномасштабну війну в Україні та звинувачував у всьому "сатанинську мафію". При цьому, блогер закликав усіх глядачів контенту об'єднуватися та чинити активний супротив українським правоохоронцям.

Київський тіктокер звинувачував у війні з РФ

Висновками судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що висловлювання в опублікованих матеріалах мають пропагандистський характер та спрямовані на заперечення збройної агресії рф проти України. Чоловіку повідомлено про підозру в запереченні збройної агресії рф проти України. На цей час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Спецслужба також стверджує, що цей фігурант брав активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 року. За даними СБУ, він публічно підбурював людей чинити спротив законним діям представників влади та правоохоронців.

Розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: