У Британії почали використовувати робота для хірургії легенів і грудної клітки: у чому рішення

Королівський госпіталь Papworth у Кембриджі є одним із перших у Великій Британії, який використовує робота Versius для хірургії легенів і грудної клітки.

Про це повідомляє BBC.

У чому проблема?

Торакальна хірургія – це галузь медицини, яка займається діагностикою та оперативним лікуванням захворювань органів грудної клітини.

В основі торакальної хірургії лежить торакотомія – розтин грудної клітини хірургічним методом. Проте, в останні роки все більше поширюються методи малоінвазивної хірургії з використанням сучасної торакоскопічної техніки, коли операції проводять з мінімальним пошкодженням тканин і внутрішніх органів, під контролем спеціальних оптичних приладів. Це дозволяє значно зменшити травматичність і прискорити відновлення після оперативного втручання, знизити медикаментозне навантаження для хворого. 

Яке рішення?

Робот, який імітує людські суглоби рук і має більше обертів зап'ястя, може робити невеликі точні розрізи, поки хірург керує ним з джойстика.

Як це працює?

Хірург Адам Періт, який почав використовувати цю технологію, заявив, що вона повністю відрізняється від старомодних операцій, які робилися в минулому.

За його словами, на цей час робот використовується лише на деяких пацієнтах, але він сподівається, що в майбутньому майже всі торакальні операції виконуватимуться за допомогою робота.

"Після років оперування пацієнтів за власною методикою доводиться повністю переходити на щось нове. Однак плюс у роботі роботизованої хірургії полягає в тому, що їй досить легко навчитися, і ви можете дуже швидко адаптуватися", – додав Періт.

Нагадаємо, при проходженні військово-лікарської комісії українці можуть звертатися за допомогою на "гарячу лінію". Послуга доступна цілодобово на безкоштовній основі.

Свіжі дописи

  • Новини

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ налічує понад 3300 актуальних вакансій: які найпопулярніші

Проєкт із рекрутингу до ЗСУ за пів року наростив обсяг вакансій до всіх родів військ,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Стефанчук зустрівся з Ердоганом: обговорили Формулу миру та звільнення військовополонених

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у ході свого візиту в Туреччину зустрівся з президентом Реджепом… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Как влияют новости на курс криптовалют: анализ и примеры

Криптовалютная индустрия неустанно развивается и изменения, которые в ней происходят, оказывают существенное влияние на цену… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Міненерго: остаточне рішення про підвищення тарифів на електроенергію ще не прийнято

У зв'язку з сьогоднішньою ситуацією в енергосистемі, скоріш за все, тарифи на електроенергію в Україні… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Фіцо все ще оперують, він – у тяжкому стані. Замах скоїли з політичних мотивів: уряд Словаччини

Міністри оборони та внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк та Матуш Шутай Ешток заявили, що прем'єр-міністр… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Харківському напрямку ворог посилив інтенсивність бойових дій

На Харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій, українські захисники відбили вже десять ворожих атак у… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.