fbpx
Сьогодні
Фото 14:30 21 Тра 2023

Рішення для перемоги: у столиці відбулося офіційне відкриття університету American University Kyiv у будівлі Річкового вокзалу

English version here

Фото: Фейсбук / Роман Шеремета

21 травня, у будівлі київського Річкового вокзалу офіційно відкрили університет American University Kyiv.

Про це повідомив ректор освітнього закладу Роман Шеремета у Facebook, пише Рубрика.

У чому проблема?

Приватний навчальний заклад American University Kyiv відкрили у 2022 році в партнерстві з Arizona State University (ASU), з одним із найбільших університетів США. На Поштовій площі, в будівлі Річкового вокзалу навчання проводилося онлайн.

Яке рішення?

Офіційно у будівлі київського Річкового вокзалу офіційно відкрили університет American University Kyiv.

На відкритті були присутні міністр освіти Оксен Лісовий, голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, мер Києва Віталій Кличко та інші. Університет відкрили пропри постійні ракетні атаки росіян.

Університет, American University Kyiv

Фото: Фейсбук / Роман Шеремета

"American University Kyiv – це не просто ще один університет, це великий символ стійкості українського народу, це маяк надії та партнерства між США та Україною", підкреслили у дописі.

Університет, American University Kyiv

Фото: Фейсбук / Роман Шеремета

Як це працює?

Відтепер студенти можуть навчатися очно.

"Ми щасливі, що, незважаючи на війну, ми можемо зібратися разом для здійснення цієї красивої американської академічної традиції. Це також особливий момент у житті університету, оскільки це перша зустріч у відреставрованій будівлі РічПорту, яка є важливою частиною українського мистецтва та історії", — зазначили представники університету.

Університет, American University Kyiv

Фото: Фейсбук / Роман Шеремета

Під час відкриття кампусу River Port відбулася церемонія інавгурації нового президента Американського університету Дена Райса.

Університет, American University Kyiv

Фото: Фейсбук / Роман Шеремета

"У цей знаменний день ми вітаємо наших студентів, викладачів, акціонерів, друзів, які весь цей час війни та першого року діяльності АЮК залишалися відданими масштабній освітній місії – створенню університету. Кожен день ви всі робите все можливе, щоб перетворити слоган AЮK "Освіта, що дає свободу" в реальність", наголосив Райс.

Нагадаємо, що відреставровану будівлю Річкового вокзалу ввели в експлуатацію у квітні 2023 року. У будівлі вдалося зберегти історичний фасад та цінні панно, створені у 1961 році.

АЮК – перший університет в Україні, який співпрацює з Arizona State University (ASU), на основі 25-річної ліцензійної угоди. Це стратегічне партнерство дає Амерікан Юніверсіті Kиїв доступ до навчальних програм ASU, програм обміну, та унікальну можливість для студентів АЮК здобувати подвійні дипломи обох університетів – AЮK та ASU.

Aмерікан Юніверсіті Київ (www.auk.edu.ua) – є першим приватним університетом, який пропонує високі стандарти американської освіти в Україні завдяки партнерству з Arizona State University (ASU), одним із найбільших університетів США, який за рейтингом US News & World Report є найінноваційнішим університетом Америки. В Україні партнерами-засновниками AЮК є: EPAM Systems, BGV Group Management, Academy DTEK, Brain, Channel Georgian Consulting, Georgian American University.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: