fbpx
Сьогодні
Фото 10:31 21 Тра 2023

Рішення для перемоги: у ботанічному саду Києва висадили 25 кримських сосен

Фото: Представництво Президента України в АР Крим

У Національному ботанічному саду ім. Гришка під час толоки "Пам'ять і відродження", організованої Представництвом Президента України в АР Крим та ГО КримSOS до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу українські правозахисники та представники держави висадили 25 сосен на ботаніко-географічній ділянці "Крим".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Представництво Президента України в АР Крим.

У чому проблема?

Як відомо, півострів Крим був анексований росією у 2014 році. З того часу окпанти господарюють як їм заманеться.

"Крим фактично для кожної кримськотатарської сім'ї має свої особливі маркери — і ці маркери на 99% йдуть від природи. Я дуже переживаю, що коли ми повернемося, ми більше не застанемо наш український півострів таким, яким він був, бо окупанти не дбали про нього, а навпаки винищували", — зауважив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Яке рішення?

У Національному ботанічному саду ім. Гришка під час толоки "Пам'ять і відродження" висадили 25 кримських сосен на ботаніко-географічній ділянці "Крим" до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Участь у події взяли представники Офісу Президента України, військові, правоохоронці, правозахисники та активісти.

Ботанічний сад Київ - Крим

Фото: Представництво Президента України в АР Крим

Як це працює?

"Чудово, що в центрі міста є частинка Криму та кримської природи. Поки ми всіма силами наближаємо повернення Криму, зокрема Збройні сили України та наші дипломати, ми маємо можливість зробити добру справу — висадити соснову алею для наших нащадків", — зазначив голова правління КримSOS Олексій Тільненко.

Ботанічний сад Київ - Крим

Фото: Представництво Президента України в АР Крим

Згодом біля центрального входу до ботанічного саду будуть встановлені нові покажчики, які вказуватимуть відвідувачам дорогу до "Криму".

Ботанічний сад Київ - Крим

Фото: Представництво Президента України в АР Крим

Зазначимо, що ботаніко-географічна ділянка "Крим" була створена в 1950 році на площі 2,5 га. Рослинний покрив кримських гір на ділянці представлений сосновими та буковими лісами, ялівцевим рідколіссям та степовою рослинністю.

Ботанічний сад Київ - Крим

Фото: Представництво Президента України в АР Крим

Усього на ділянці зростає 236 видів рослин, серед них види, занесені до Червоної книги України.

На залізничному вокзалі у Києві відбулася конференція, присвячена Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Учасники говорили про злочини рф — як у минулому, так і зараз, а також обговорювали майбутню реінтеграцію Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: