fbpx
Сьогодні
11:14 20 Тра 2023

Взяття столиці: росія не мала іншого плану, крім висадки десанту у Гостомелі, - Буданов

Фото: З відкритих джерел

Російська армія надіялася на "вдалу" висадку десанту в Гостомелі й не мала жодного іншого плану щодо захоплення Києва, крім цього.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов в інтерв'ю Дмитру Комарову, "Рік за кадром. Розвідник".

"Весь план росіян був – стрімка висадка посадковим способом (на аеродром Гостомель – ред.) і звідти йти. Це був взагалі єдиний план…

По-перше, вони не вірили, що тут буде спротив узагалі, по-друге, вони вірили, що стрімко висадяться, і літак за літаком будуть вивантажувати підрозділи, які одразу будуть входити в Київ", зазначив очільник української розвідки

Буданов також додав, що цілий день 24 лютого 2022 року росіяни намагалися висадити там десант, і свято вірили, що їм це вдасться.

Як наголосив керівник ГУР, не останню роль в цьому зіграла та інформація, яку розповсюджувала українська розвідка.

"Та, в яку вони хотіли вірити, вона все ж таки взяла гору. Чому говорили, що росіяни тупі, не вірили, що все ж таки буде війна: вони не взяли з собою паливозаправники, у них танки зупинялися, не було підвозу припасів, харчів, це все правда.

Але ж правда все-таки інакша – їм треба було створити картинку масованого наступу і безальтернативності здачі.

І для створення картинки входження цих колон. Так воно було. Ніхто не сподівався воювати, як у Маріуполі. Варіантів таких не було.

Вони вірили, що ніхто не зможе створити їм серйозну протидію, і вони зайдуть в урядовий квартал, змінять керівництво. Оскільки, на їхню думку, керівництво держави на цей час мало б кудись утекти, якщо ні – вони його знищили б", підкреслив очільник розвідки.

Глава ГУР також додав, що росія протягом двох тижнів змінювала дату вторгнення. Остаточну інформацію про напад о 4-й ранку 24 лютого Україна отримала приблизно о 15.00 23 лютого.

Водночас, він вважає, що якби росії вдалося висадитися в Гостомелі, то "Київ – був би взятий".

За словами Буданова, активно росія почала готуватися до агресії проти України з 2007 року, а в 2014 році окупанти скористалися зручним для них моментом.

При цьому він вважає, що війна між Україною і росією була неминучою.

Він заявив, що рф хотіла розпочати повномасштабне вторгнення ще в березні 2021 року, але ці плани були викриті.

На цей час, як вважає Буданов, повторний наступ окупантів з білорусі вже неможливий.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: