fbpx
Сьогодні
19:20 20 Тра 2023

Рішення для перемоги: німецький концерн хоче виробляти в Україні танки і бойові машини піхоти

Концерн Rheinmetall збирається виробляти на спільному з Укроборонпромом підприємстві німецькі танки і бойові машини піхоти.

Про це розповів керівник німецького Rheinmetall Армін Паппергер виданню Bild.

У чому проблема?

Україні потрібні танки для звільнення окупованих рф територій.

У січні 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідно від 300 до 500 танків.

Яке рішення?

12 травня стало відомо, що німецький виробник зброї Rheinmetall разом з Україною створив спільне підприємство , яке займатиметься ремонтом та виробництвом танків. Пізніше у компанії повідомили, що відкриття підприємства заплановане на середину липня 2023 року.

На спільному заводі проводитимуть обслуговування і ремонт наявних бронемашин.

«Ми почнемо з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів і хочемо якомога швидше виготовити броньовані транспортні засоби, наприклад, броньовані транспортні машини Fuchs», — заявив він.

Як це працює?

Він додав, що Україна також зацікавлена в сучасному основному бойовому танку «Пантера» і бойовій машині піхоти «Рись». Однак, заявив Паппергер, першим кроком буде покриття гострих потреб країни в боротьбі за оборону.

На запитання журналіста, чи боїться Rheinmetall ракетних ударів росії по виробництвах в Україні та як вони захищені, Паппергер відзначив, що завдяки західній допомозі Україна має ефективні засоби захисту від нападів на чутливі цілі.

"Електростанції та інші промислові підприємства також працюють і в разі пошкодження негайно ремонтуються", — наголосив він.

Rheinmetall є інтегрованою технологічною групою.

Має п'ять підрозділів: системи транспортних засобів, зброя та боєприпаси, електронні рішення, датчики та приводи, а також матеріали та торгівля. Маючи близько 28 000 співробітників у 132 офісах по всьому світу, у 2022 році продажі компанії склали 6,4 мільярда євро.

Rheinmetall є провідним міжнародним виробником систем для оборонної промисловості та водночас рушієм передових технологічних та промислових інновацій на цивільних ринках.

Орієнтація на стійкість є невід'ємною частиною стратегії Rheinmetall.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: