fbpx
Сьогодні
13:05 18 Тра 2023

Замах на Танцюру: росіяни двічі намагалися вбити командувача тероборони

Ігор Танцюра. Фото: Military Media Center

Начальника Сил територіальної оборони Ігоря Танцюру росія намагалася вбити двічі. Остання спроба була 2 травня цього року.

Як пише Рубрика, про це повідомляє "УП" з посиланням на співрозмовників у військових колах.

Власник ПВК "Вагнер" євген пригожин 2 травня заявив про вбивства Танцюри. За його словами, з артилерії знищили броньовану автівку, де мав бути командувач тероборони. Однак у Силах тероборони цю заяву спростували: "Всі живі та здорові".

За даними УП, тоді на Танцюру справді скоїли замах. Окупанти обстріляли колону автівок, зокрема влучили в авто, в якому мав бути Танцюра. Однак командувач того дня сів у машину супроводу, якій вдалося виїхати з-під обстрілу.

Джерела зазначили, що це була друга спроба вбити Танцюру. Перед тим українська сторона перехопила дані росіян, згідно з якими вони в деталях знали маршрут пересування командувача на фронті протягом кількох днів. Тоді встигли внести зміни до маршруту. В обох випадках невідомо, від кого росіяни отримали інформацію.

Довідка

Генерал-майора Ігоря Танцюру призначили командувачем Сил тероборони ЗСУ у травні 2022 року. В різні роки він керував 169 навчальним центром ЗСУ "Десна", був начальником штабу Антитерористичної операції (АТО), а згодом — штабу Операції об'єднаних сил (ООС). Також був заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, в ISW вважають, що командування армії рф змінило пріоритет: замість захоплення Бахмута готуються до контрнаступу ЗСУ

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: