fbpx
Сьогодні
22:59 18 Тра 2023

Рішення для перемоги: Італія планує долучитися до тренування українських військових

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Італія візьме участь у навчальних програмах ЄС для України в Брюсселі, Польщі та Німеччині, а також прийняла рішення готувати українських новобранців у школах і на військових об'єктах країни.

Про це заявив у четвер міністр оборони Італії Гвідо Крозетто, повідомляє ЄП, посилаючись на Ansa.

У чому проблема?

В Україні йде кровопролитна війна. І дуже важливо проводити військовий вишкіл для наших захисників, які потім будуть боронити нашу державу. Але ворог ще з початку вторгнення ракетами обстрілював військові частини, що унеможливлювало якісну підготовку для захисників

Яке рішення?

На допомогу прийшли європейські країни. Наші воїни тренуються у Великій Британії, де їм допомагають інструктори з інших країн. Італія теж не залишилася в стороні.

Як зазначив очільник італійського міністерства, на цей час оборонне відомство розглядає можливість участі в європейській ініціативі з підготовки українських солдатів "з направленням штабного персоналу в командування в Брюсселі, Польщі та Німеччині".

Як це працює?

"Також може запропонувати спеціалізовані навчальні модулі, які будуть проводитися, однак, в школах і на військових об'єктах на нашій національній території", сказав Крозетто на спільному засіданні парламентських комітетів у закордонних справах і оборони, під час розгляду питання про місії за кордоном.

"Національний внесок в ініціативи, що реалізуються Європейським Союзом, передбачає, починаючи з 2023 року, участь у новій місії військової допомоги Україні, спрямованій на підтримку українських збройних сил шляхом проведення навчально-тренувальних заходів і зростання їх потенціалу, операцій, що проводяться розподіленим чином на території різних країн-членів Союзу", пояснив Крозетто.

Нагадаємо, глава уряду Італії Джорджія Мелоні після переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Римі висловила впевненість у перемозі України у війні проти Росії.

"Я переконана у тому, що Україна переможе, що відновиться ще сильнішою, більш процвітаючою. Майбутнє України – це майбутнє миру і свободи, і це європейське майбутнє. І інших можливих рішень тут немає", – сказала Мелоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: