fbpx
Сьогодні
21:31 18 Тра 2023

Екорішення: в Україні стартував грантовий конкурс для проєктів, які сприятимуть переходу до кліматичної нейтральності

Представникам громадського сектору та компаніям, які сприятимуть переходу до кліматичної нейтральності Європейська комісія надасть до 50 000 євро.

Про це повідомляють на сайті Єврокомісії, пише Рубрика.

У чому проблема?

Кліматичної нейтральності можна досягти тоді, коли викиди парникових газів в атмосферу в результаті людської діяльності врівноважуються тотожною кількістю цих газів, вилучених з атмосфери різними методами.

Мова йде про якомога швидше скороченню викидів парникових газів та декарбонізацію світової економіки.

Україна також приєдналася до довгострокової кліматичної мети. Але економіка України недостатньо розвинута, нам потрібен час і гроші, щоб взятися за кліматичні амбіції. 

Яке рішення?

У липні 2021 року уряд схвалив Другий національно визначений внесок України до Паризької угоди (НВВ2), що передбачає до 2030 року скоротити викиди до рівня 35% порівняно з 1990 роком, та ініціював створення робочої групи з підготовки оновленої Енергетичної стратегії України до 2050 року.

Грантовий конкурс Scalable Cities Action Grant є фінансовим інструментом для підтримки відтворення заходів, які вже успішно випробувані в проєктах Smart Cities і Communities.

Грант Scalable Cities Action Grant реалізується у співпраці з Європейською Комісією та CINEA. Він має на меті розгортати широкомасштабні, інноваційні, відтворювані та інтегровані рішення у сферах енергетики, транспорту та ІКТ, а також залучати масштабні економічні інвестиції з метою трансформації ринку.

Як це працює?

Цей конкурс розрахований на місцеві енергетичні агентства, будівельні агентства, громадські організації, науково-дослідні інститути тощо, які бажають відтворити заходи, успішно реалізовані в межах проєктів SCC, щоб сприяти переходу до кліматичної нейтральності.

Грантовий конкурс пропозицій стосується трьох основних пріоритетних тем:

  • Системні зміни в управлінні.
  • Освіта, підготовка кадрів і розвиток потенціалу.
  • Дані та цифровізація.

Фінансування

Загальна сума, доступна для цього конкурсу становить 336 000 євро. Максимальна сума гранту для одного проєкту – 50 000 євро.

Для того, щоб взяти участь потрібно зареєструватись на платформі. Заявки потрібно надіслати до 31 травня 2023 року.

Нагадаємо, німецький фонд Маршалла надає гранти для реалізації проєктів громадськими організаціями.

Окрім того, міжнародна гуманітарна організація "Help – Hilfe zur Selbsthilfe" надає гранти на закупівлю обладнання та матеріалів для мікробізнесу у Києві та Київській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: