fbpx
Сьогодні
11:26 18 Тра 2023

Череватий повідомив, що Сили оборони просунулися на флангах Бахмутського напрямку від 150 м до 1,7 км за добу

Фото: podul ro

Воїни Збройних сил України продовжують просуватися на флангах на Бахмутському напрямку, попри те, що не мають зараз переваги в особовому складі, снарядах та техніці. Захисникам за добу вдалося пройти на відстань від 150 до 1700 метрів.

Про це розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в етері єдиного телемарафону, інформує Рубрика.

Бахмут залишається епіцентром бойових дій на сході України. За добу окупанти 487 разів завдали ударів ствольною та реактивною артилерією по українських позиціях.

Відбулося 25 бойових зіткнень, шість авіанальотів. У боях знищено 130 окупантів, 145 дістали поранень, четверо потрапили в полон, розповів Череватий. Крім того, українські воїни знищили:

  • дві самохідні артилерійські установки "Мста",
  • БПЛА "Орлан-10" ,
  • 8 польових складів із боєприпасами.

Череватий розповів: попри те, що українські військові поки що не мають чисельної та технічної переваги над ворогом, вони перехопили ініціативу і окупанти змушені реагувати на дії Сил оборони. Зокрема, вони перекидують у Бахмут та довкола нього повітряно-десантні підрозділи, намагаючись зупинити просування там, де в України є успіх.

Череватий зауважив, що триває позиційна війна, рух відбувається щодоби, на жаль, іноді й ворог має певний успіх.

Череватий розповів, що Лимансько-Куп'янський напрямок залишається лідером за обстрілами з боку окупантів. За цю добу 625 разів війська рф обстріляли там позиції, відбулося 16 авіанальотів, 4 боєзіткнення у районі Масютівки Харківської області, Невське та Новоселів Луганської області, де 39 окупантів було знищено, 93 — поранено.

Також підбито низку техніки:

  • танк Т-72, БТР-80,
  • БМП,
  • чотири САУ,
  • дві гаубиці,
  • два безпілотники.
  • Також було збито протирадарну ракету X-31.

За словами Череватого, на Бахмутському напрямку, особливо раніше, монополістом була ПВК "Вагнер", яка використовувала тактику малих груп і масованих дій. А на Лимансько-Куп'янському напрямку — регулярна армія і "більш класичне" застосування підрозділів. Щоб забезпечити їм можливість діяти, окупанти намагалися максимально уразити українські позиції, тому застосовували у рази більше артилерії.

Речник Східного угруповання військ розповів, що снарядного голоду у російських військ, на жаль, немає. А от з особовим складом у них проблема. Тому вони зараз "тягнуть все, що можуть".

"Це і залишки "Вагнера", і так звані роти "Шторм-Z", які роблять із людей, у яких є проблеми із законом, це і бойовий армійський резерв (БАРС), територіальні, регулярні війська […] Всі вони значною мірою укомплектовані мобілізованими", — розповів Череватий.

Довідка

Нагадаємо, що російські загарбники ведуть наступальні дії на Бахмутському напрямку, тривають важкі бої.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: