fbpx
Сьогодні
14:38 17 Тра 2023

В оборонному міністерстві відбулося перше засідання комітету по стратегічному плануванню: що відомо

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

У Міністерстві оборони України відбулося перше засідання Комітету з питань стратегічного планування, під час якого були прийняті рішення щодо посилення спроможностей воєнної розвідки.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Міноборони України.

"Перше засідання Комітету з питань стратегічного планування дає старт реалізації практичної фази діяльності комітетів як одного із ключових напрямів запровадження в оборонному відомстві процедур та практик держав-членів НАТО у сфері спільного урядування.

За результатами спільних напрацювань членів Комітету спроможності воєнної розвідки будуть посилені", – розповів голова комітету, перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Він також додав, що під час засідання були розглянуті питання:

  • автоматизації процесів збору і обробки розвідувальних відомостей та управління силами і засобами розвідки з урахуванням принципів і стандартів НАТО;
  • розвитку розвідувальних спроможностей у рамках реалізації п'ятої Стратегічної цілі Стратегічного оборонного бюлетеня України – оперативність здійснення процедур і циклів процесу розвідувальної оцінки оперативної обстановки;
  • планування та управління силами і засобами розвідки угруповань військ і сил.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів продовжує змінювати систему та правила оборонних закупівель в Україні. На час воєнного стану вони будуть розділені на дві групи.

Окрім того, група українських чиновників буде відправлена до Агентства НАТО. Персонал навчатиметься проводити закупівлі.

Як писала Рубрика, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд продовжує змінювати підходи щодо закупівлі оборонної продукції. Придбання харчових продуктів для українських військових стане прозорим.

Зазначимо, що Верховна рада прийняла за основу два законопроекти, які дозволять суттєво покращити роботу військово-лікарських комісій. Зокрема, військово-лікарські комісії в Україні будуть працювати на базі цивільних медичних закладів за програмою медгарантій.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: