На Київщині в Ірпені відкрили нове модульне містечко “Ластівка”

В Ірпені Київської області для осіб, які втратили житло внаслідок військових дій відбулося відкриття модульного містечка "Ластівка".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як писала Рубрика, у листопаді минулого року в Ірпені, на території колишнього санаторію "Ластівка", розпочали будівництво двоповерхового модульного містечка. Воно буде найбільшим в Україні.

Фінляндія надала для будівництва містечка 12 таунхаусів на три квартири кожний (загалом 36 квартир). Польща забезпечує спорудження ще 240 квартир.

Як розповідає журналіст, завдяки співпраці Ірпінської міської ради, Посольства Фінляндії в Україні, Київської обласної військової адміністрації, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України в місті-герої Ірпінь відбулося відкриття модульного містечка на території колишнього санаторію "Ластівка".

Фото: Укрінформ

У відкритті містечка взяли участь:

  • Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії Яакко Лехтовірта,
  • заступниця міністра Мінінфраструктури Наталія Козловська,
  • голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко,
  • Ірпінський міський голова Олександр Маркушин,
  • депутати Ірпінської міської ради.

Загалом Ірпінь отримав 12 фінських таунхаусів по три квартири кожний – це 36 повноцінних квартир, які облаштовані всім необхідним для комфортного життя.

Фото: Укрінформ

У будиночках проживатимуть люди пільгових категорій: багатодітні, родини загиблих Героїв, військовослужбовці, пенсіонери.

"Містечко розраховане на 144 людини. Наразі туди переїде 141 людина, з яких 42 – діти. Зокрема багатодітні родини, сім'ї загиблих, люди з інвалідністю, соціальні працівники, родини військових. Усі вони – мешканці Ірпеня, які втратили свої домівки внаслідок повномасштабного вторгнення росії", підкреслив Кравченко.

Будинки зроблені з дерева. Всі вони обладнані душовими та кухнями. Є гаряча вода та опалення. Житло обладнане необхідною технікою, меблями, посудом, кондиціонерами та речами першої потреби. Площа кожної квартири – 27-28 кв. м.

Фото: Укрінформ

На випадок вимкнення електроенергії містечко має альтернативні потужні джерела – два генератори по 100 кВт кожний.

Усі зручності також у пішій доступності – маршрутки до Києва, школа, парк.

Благоустрій території допомогла облаштувати Київська обласна військова адміністрація. На комплекс робіт із благоустрою було виділено 5 млн грн.

Фото: Укрінформ

Після завершення війни модульне містечко залишиться у власності громади.

"Модульні містечка – це тимчасове рішення. Зараз ми розробляємо нову програму Київської міської державної адміністрації щодо ремонту і покращення гуртожитків. Вони будуть більш сучасні, щоб люди переїжджали з модульних містечок до комфортного місця проживання. Але це не кінець. Основне наше завдання – забезпечити кожну людину, яка втратила своє житло, постійним місцем проживання", – підкреслив Кравченко.

Фото: Укрінформ

Як повідомлялося, на Київщині російські окупанти зруйнували та пошкодили понад 27 тис. об'єктів. Більшість – це цивільна інфраструктура.

На цей час вже відновлено майже 11,9 тис., з яких повністю – понад 6,5 тис. багатоповерхівок та приватних будинків, частково із забезпеченням життєдіяльності майже 4 тис. житлових об'єктів.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.