fbpx
Сьогодні
17:50 13 Тра 2023

Глава уряду Італії впевнена, що Україна переможе у війні з росією

Фото: ОПУ

У столиці Італії Римі Глава уряду Джорджія Мелоні після переговорів з президентом Володимиром Зеленським висловила впевненість у перемозі України у війні проти російської федерації.

Про це повідомляє кореспондент ЄП.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом в Італії. У Римі він зустрівся з Головою Ради міністрів Італійської Республіки Джорджією Мелоні.

Під час зустрічі очільниця італійського уряду наголосила:

"Я переконана у тому, що Україна переможе, що відновиться ще сильнішою, більш процвітаючою. Майбутнє України – це майбутнє миру і свободи, і це європейське майбутнє. І інших можливих рішень тут немає".

Прем'єрка європейської країни зауважила, що Рим продовжуватиме працювати з союзниками, щоб надати військову підтримку Україні.

"До миру не можна прийти з поразкою, зі здачею (територій. – Ред.) України, це було б дуже небезпечно для миру в Європі, і було б прецедентом для усіх народів світу. До миру ми дійдемо лише тоді, коли Росія перестане вести воєнні дії і нападати на цивільні цілі. Ми продовжуватимемо звертатися до Москви з вимогою зупинити бойові дії і вивести війська з території України", – додала Мелоні.

Очільниця італійського уряду запевнила, що її країна готова надати всю можливу допомогу, коли Київ вважатиме за необхідне розпочати переговори про мир з рф.

"Ми підтримуємо формулу миру із 10 пунктів президента Зеленського", – додала Мелоні.

За даними італійських ЗМІ, президент України у другій половині дня зустрінеться з Папою Римським у Ватикані.

За непідтвердженою інформацією, увечері Зеленський вирушить до Німеччини, де у нього в неділю запланована низка зустрічей, в тому числі з канцлером Олафом Шольцем.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 13 травня Президент України Володимир Зеленський прибув до Італії для зустрічі з Президентом країни Серджо Маттареллою, Премʼєр-міністром Джорджією Мелоні та Папою Римським Франциском. Зеленський назвав цей візит важливим для перемоги України.

Зеленський у Римі також зустрівся з президентом Італії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: