fbpx
Сьогодні
22:23 12 Тра 2023

Зеленський зідзвонився з Сунаком: подякував за ракети та обговорив оборонну співпрацю

English version here

Фото: ОПУ

У п'ятницю, 12 травня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Вони, зокрема, обговорили оборонну співпрацю.

Про це повідомив сам Зеленський, пише Рубрика.

"Подякував за суттєве посилення наших спроможностей далекобійними ракетами Storm Shadow та за іншу незамінну військову допомогу. Обговорили подальше оборонне співробітництво", — написав президент України.

Також лідери скоординували позиції перед майбутніми міжнародними заходами. Зокрема, Зеленський наголосив, що Україна потребує "чітких сигналів" щодо свого майбутнього з НАТО.

Довідка

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив відправлення Україні ракет Storm Shadow. Воллес сказав, що вони "дозволять Україні відкинути російські сили з української суверенної території". Кількість ракет і терміни постачання не уточнюються.

Видання CNN із посиланням на західного чиновника повідомило: Україна запевнила, що ці ракети будуть використовувати лише в межах суверенної території України, а не для ударів по території росії.

Прем'єр-міністр Ріші Сунак ще в лютому заявляв, що Велика Британія стане першою країною, яка надасть Україні далекобійну зброю. "Злиті" секретні документи Пентагону також свідчили, що Лондон мав намір надіслати Україні невизначену кількість ракет Storm Shadow разом із британським персоналом для допомоги в націлюванні.

далекобійні ракети Storm Shadow

Далекобійні ракети Storm Shadow під крилом літака. Фото: ARMYINFORM

Storm Shadow — це крилата ракета класу "повітря — земля", яку спільно розробили Велика Британія та Франція. Дальність польоту ракети понад 250 кілометрів, а висота — 30-40 метрів. Залежно від модифікації характеристики можуть відрізнятися. Ракети, які постачає Велика Британія, можна встановлювати на літаки, зокрема українські літаки радянського виробництва.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: