fbpx
Сьогодні
22:55 12 Тра 2023

Зеленський підписав новий пакет санкцій: у списку Деркач, власники VS Energy та компанії, пов'язані з Медведчуком

Фото: Офіс Президента

У п'ятницю, 12 травня, глава держави Володимир Зеленський наклав обмежувальні заходи на власність російських компаній в Україні. Президент затвердив нові санкції проти 37 осіб. До списку потрапив колишній народний депутат Андрій Деркач, якого звинувачують у держзраді.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву президента.

"Ще один санкційний пакет на сьогодні. Своїм указом наклав обмежувальні заходи на власність російських компаній в Україні та на власність пов'язаних з ними українських економічних субʼєктів", – повідомив Зеленський.

За його словами, під контролем цих компаній іноді були навіть об'єкти критичної інфраструктури та ключові стратегічні підприємства.

Президент додав, що санкції також запроваджено щодо компаній, пов'язаних з Медведчуком та іншими підсанкційними особами, засновників, керівників, бенефіціарів проросійських компаній, що володіють значними активами на території України.

Зеленський підписав  також укази про введення нового пакету санкцій проти російської федерації. В указах №277/2023 та №276/2023 Зеленський вводить в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 травня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

До списку також потрапив колишній народний депутат Андрій Деркач, якого звинувачують у держзраді.

Згідно з указом №279/2023, санкції проти Деркача запроваджують на десять років. Зокрема, вони передбачають блокування активів та обмеження торгових операцій.

Варто зауважити, що 27 жовтня 2022 року Вищий антикорупційний суд України заочно заарештував тоді ще парламентаря Андрія Деркача. Його підозрюють у тому, що він за період з 2019 по 2022 рік отримав понад півмільйона доларів від росіян за підривну діяльність проти України.

При цьому ще у вересні 2022 року Деркача оголошували у розшук. Санкції проти нього Україна вже вводила ще у 2021 році.

Нагадаємо, 13 січня 2023 року Верховна рада підтримала ініціативу позбавити Деркача депутатського мандата.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: