fbpx
Сьогодні
21:36 11 Тра 2023

Українські прикордонники на околиці Бахмута зупинили ворожі штурми та приземлили 4 безпілотники рф

Фото: Державна прикордонна служба України

У Донецькій області українські прикордонники відбили штурми російських військ на околиці Бахмута та "демілітаризували" чотири російських дрони.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Державну прикордонну службу України.

"Ворог не полишає спроб повного захоплення Бахмута та встановлення контролю над основними логістичними шляхами. Для цього загарбники використовують всі наявні сили й засоби, не шкодуючи ні особового складу, ні боєприпасів.

Однак, підрозділи Сил оборони України, зокрема і прикордонники продовжують стійко обороняти рубежі, не даючи здійснитися мріям окупантів", повідомили захисники.

Як зазначають, 10 травня ударні групи росіян за підтримки мінометів здійснили кілька штурмів позицій прикордонників на околиці Бахмута. Та мінометні розрахунки воїнів Держприкордонслужби в тандемі з аеророзвідкою виявилися влучнішими.

У результаті ефективної бойової роботи ворожі штурми захлинулися, окупанти змушені були відступити з втратами.

Окрім цього, на одній з позицій прикордонники зафіксували рух двох ворожих безпілотників. Один, ймовірно, здійснював розвідку, інший – ніс боєприпаси.

Прикордонники за допомогою антидронових рушниць вивели з ладу обидва російських безпілотники, які "успішно" впали, не діставшись українських позицій.

На цьому загарбники не заспокоїлись і в темний час доби відправили ще 2 БпЛА. Повторна спроба теж зазнала провалу. Дрони впали поруч з попередніми, не долетівши до цілі.

Довідка

Нагадаємо, 10 травня командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський підтвердив інформацію, яку попередньо повідомляли військові командири, що на Бахмутському напрямку Сили оборони України змусили російських терористів відступити на дистанцію до 2-х кілометрів.

Як писала Рубрика, за минулу добу Сили оборони України ліквідували ще 610 російських загарбників, таким чином втрати ворога у нашій країні у живій силі з початку повномасштабного вторгнення склали вже 196 920 військових.

Також воїни ЗСУ знищили за день 14 артсистем, 12 ББМ та 4 танки противника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: