fbpx
Сьогодні
17:41 11 Тра 2023

У Стамбулі завершилися перемовини щодо Чорноморської "зернової ініціативи"

Фото: Міністерство інфраструктури України

У столиці Туреччини Стамбулі завершились дводенні переговори на рівні заступників міністрів оборони щодо "зернової угоди".

Про це інформують у пресслужбі Міністерства національної оборони Туреччини, пише ЄП.

"Сторони домовилися продовжити на технічному рівні у чотиристоронньому форматі зусилля, майданчик для яких надає Туреччина, для забезпечення ефективної роботи "зернової ініціативи" в найближчий період", зазначили у повідомленні.

У відомстві наголосили, що переговори "були корисними та відзначалися конструктивними підходами сторін".

Також в рамках переговорів сторони обговорили повернення торговельних суден та їхніх екіпажів, які залишилися в українських портах через розв'язану рф війну. Окрім цього говорили про планування та проведення евакуації.

Нагадаємо, що 10-11 травня в Стамбулі проходили переговори щодо "зернової угоди" на рівні заступників міністрів оборони Туреччини, України, росії та представників ООН.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що так звану "зернову угоду" можуть продовжити щонайменше на два місяці.

Довідка

Нагадаємо, що 19 квітня представники України та Туреччини у ході зустрічі дійшли згоди щодо поновлення реєстрації та інспектування суден, які заходять до українських портів.

Також додамо, що поставки українського збіжжя через "зерновий коридор" знову призупинені, адже рф порушує умови інціативи.

Як писала Рубрика, російська сторона 17 квітня вдруге заблокувала інспекції суден у територіальних водах Туреччини.

Повідомимо, що віцепрем'єр України Олександр Кубраков у вівторок на запрошення турецького міністра оборони Хулусі Акара вирушить до Туреччини, аби обговорити Чорноморську зернову ініціативу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: