fbpx
Сьогодні
Відео 15:29 10 Тра 2023

Під Бахмутом на Донеччині російський військовий здався у полон безпілотнику

Фото: ssu.gov.ua

У Донецькій області під містом-фортецею Бахмутом військовослужбовці 92 бригади на 9 травня взяли у полон російського загарбника за допомогою безпілотного літаючого апарата.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм командира роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-Ї ОМБр ім. Івана Сірка Юрія Федоренка

"Бахмут: Милосердя ЗСУ на 9 травня. Розрахунок роти ударних безпілотних авіаційних комплексів виявив російського військового, який просив не бомбити його. Наша команда скинула коптером йому записку з наказом здаватися та йти за дроном. Він погодився, попри те, що йому у спину стріляли "свої" ж", – написав український захисник.

Як зазначають, загарбник вийшов аж до українських позицій.

"Полон в Україні дає більше шансів вижити, аніж служба в російській армії", – зазначив Федоренко.

Як писала Рубрика, за даними Генштабу, російські війська протягом доби, з 8 на 9 травня, здійснили майже 30 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Найзапекліші бої тривають саме за міста Бахмут і Мар'їнка.

На Бахмутському напрямку російська армія продовжує вести наступ. Безуспішні наступальні дії загарбники вели в місті Бахмут, а також у напрямку Іванівського і Ступочків. Від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Богданівка, Часів Яр, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

Нагадаємо, що за минулу добу захисники Збройних сил України знищили ще 690 російських окупантів, 2 танки, 6 дронів, 18 ББМ та іншу техніку противника.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: