fbpx
Сьогодні
19:53 10 Тра 2023

Армія рф зосередила атаки на чотирьох напрямках, за Бахмут і Мар’їнку точаться бої, – Генштаб

російські війська протягом доби здійснили понад 30 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут і Мар'їнка.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби ворог здійснив понад 30 атак на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар'їнка", – ідеться в повідомленні.

Протягом цієї доби загарбники завдали одного ракетного удару ракетою С-300 по цивільній інфраструктурі Костянтинівки на Донеччині. Крім того, росіяни завдали 35 авіаційних ударів та здійснили чотири обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України та населених пунктах Херсонської області. Постраждали мирні жителі, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На полігонах республіки білорусь і надалі перебувають визначені підрозділи збройних сил російської федерації.

На Сіверському та Слобожанському напрямках загарбник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Леонівки Чернігівської області; Бачівська, Ходиного, Бояро-Лежачів, Волфиного, Біловодів та Попівки Сумської області, а також Ветеринарного, Зеленого, Гатища, Зибиного та Бударки на Харківщині.

На Куп'янському напрямку протягом доби росіяни наступальних дій не проводили. Армія російської федерації завдала авіаударів по районах населених пунктів Масютівка, Першотравневе та Терни. Артилерійських та мінометних обстрілів агресора зазнали Миколаївка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва. Завдав авіаударів по районах населених пунктів Білогорівка та Спірне. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Білогорівка, Веселе Луганської області та Ямполівка, Спірне і Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку агресор продовжує вести наступ. Протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії у місті Бахмут. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Торське, Бахмут, Кліщіївка та Курдюмівка. Від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки. Завдав авіаударів по районах Новокалинового та Авдіївки. Здійснив обстріли населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі Мар'їнки. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Георгіївка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дій в районі Новомихайлівки, успіху не мав. Завдав авіаударів по районах Пречистівки та Новосілки. Здійснив обстріли Новомихайлівки, Вугледара та Новоукраїнки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках агресор продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Гуляйполе, Мала Токмачка, Степногірськ, Кізомис та Станіслав. Окрім того, здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Микільське, Мала Токмачка, Оріхів, Кам'янське Запорізької області; Дудчани, Антонівка, Дніпровське, Білозерка, Берегове Херсонської області та Херсон.

За Даними Генштабу, відзначається масове невдоволення місцевих жителів з тимчасово захопленого Токмака Запорізької області, яких російська псевдоадміністрація "евакуювала" до Бердянська. Зокрема, люди скаржаться, що росіяни розмістили їх в жахливих побутових умовах, в приміщеннях без вікон, освітлення, теплої води та меблів. Також загарбники заборонили на невизначений термін "евакуйованим" громадянам повертатися назад до міста Токмак.

російські війська продовжують зазнавати великих втрат на полі бою. Внаслідок чого загарбник обладнує цивільні навчальні заклади тимчасово захоплених територій під медичні установи. Так, в Луганську приміщення трьох місцевих лікарень повністю облаштовані росіяни під військові шпиталі з пораненими легкого та середнього ступеня тяжкості.

російські загарбники під приводом евакуації мирних жителів продовжують вивозити награбоване майно з прифронтових населених пунктів Запорізької області. В Енергодарі військовослужбовці російських військ повністю розграбували усі міські медичні установи, все медичне обладнання міста вивезено до окупованого Сімферополя Автономної Республіки Крим. Також повністю розграбовані усі підприємства, які знаходяться в промисловій зоні поблизу Запорізької атомної електростанції.

За даними Генштабу, Авіація Сил оборони за добу завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження живої сили, склад пально-мастильних матеріалів, а також станцію радіоелектронної боротьби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: