fbpx
Сьогодні
08:15 09 Тра 2023

Уранці росія атакувала центральні регіони та південь 15 крилатими ракетами: протиповітряна оборона знищила всі повітряні цілі

Фото: З відкритих джерел

Уранці, 9 травня, російська армія завдала ракетного удару по центральних регіонах та півдню 15 крилатими ракетами: сили протиповітряної оборони знищили всі ворожі цілі

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм КМВА, речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

Спочатку повідомили в адміністрації, це вже п'ята повітряна атака по Києву з початку травня!

"З максимальною щільністю і потужністю нападу саме до 9 травня! Це прояв справжнього культу "Побєдобєсія" – з дня закінчення Другої світової війни створити собі сакральну дату і намагатися вбити цього дня якомога більше цивільного населення!", наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Керівник КМВА повідомив, що росія атакувала столицю з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря.

Очільник військової адміністрації нагадав, що напередодні загарбники навмисно задіяли рекордну кількість "Shahed" (аж 35 БпЛА – ред.) аби виявити й максимально виснажити ППО Києва.

"Але, як і на фронті, плани агресора провалилися. Випущені крилаті ракети, ймовірніше всього типу Х-101 (Х-555), не досягли своїх цілей. Протиповітряна оборона столиці знову спрацювала відмінно!

За попередньою інформацією, в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено близько півтора десятка ворожих повітряних цілей!

Влучань не допущено. Попередньо, без жертв і серйозних руйнувань внаслідок падіння уламків. Інформація оновлюється й уточнюється. Дякуємо нашій ППО за збережені життя киян", – резюмував Попко.

Пізніше у Повітряних Силах уточнили, що 15 російських крилатих ракет українські сили протиповітряної оборони збили вночі не над Києвом – одну ракету знищили на півдні, ще 14 у зоні відповідальності командування "Центр".

Як писала Рубрика, у ніч на 9 травня протиповітряна оборона у повітряному просторі країни знищила 23 крилаті ракети з 25, які запустили російські агресори.

"У ніч на "сакральне" 9 травня окупанти завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування. За дві хвилі обстрілу України російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555.

23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних сил Збройних сил України, у взаємодії із складовими Сил оборони України", наголосив керманич Повітряних сил.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: